Antena 3 CNN Actualitate Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar

Față de preotul Visarion Alexa a fost dispusă, de către instanță, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Preotul Visarion Alexa, plasat sub control judiciar
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Andreea Ştefan    |    17 Sep 2022   •   20:00

”Pe timpul cât se află sub control judiciar, conform art. 215 alin. 1 C.p.p, inculpatul Alexa Visarion trebuie să respecte următoarele obligaţii:

a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în fața căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinței;

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

c) să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.

În baza art. 215 alin. 2 Cod proc. penală impune inculpatului ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii:

- să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului de urmărire penală, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;

- să nu se apropie la o distanţă mai mică de 300 de metri de persoana vătămată şi să nu comunice cu aceasta, direct sau indirect, pe nici o cale, cu excepţia exercitării, prin intermediul altor persoane, exclusiv a dreptului la mediere cu persoana vătămată:

- să nu exercite profesia de preot.

În baza art. 227 alin. 1 Cod proc. penală dispune punerea în libertate a inculpatului de sub puterea ordonanţei de reţinere nr. 4537511/16.09.2022 (dispoziţie care este executorie), dacă nu este reţinut, arestat preventiv ori în stare de deţinere în altă cauză”, se arată în decizia instanței.

Decizia a fost luată cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Părintele Visarion Alexa, reţinut de Poliţia Capitalei după ce o femeie l-a acuzat că a agresat-o la spovedanie

Părintele Visarion Alexa a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

În urmă cu o lună, femeia în vârstă de 37 de ani a mers la Poliţie şi a depus o plângere împotriva părintelui Visarion Alexa, parohul parohul Bisericii "Pogorârea Sfântului Duh" – Militari.

Tânăra le-a povestit poliţiştilor că în timpul unei spovedanii, părintele ar fi încercat să o agreseze sexual.

Astăzi, părintele a fost audiat de poliţişti şi reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de agresiune sexuală. Potrivit unor surse, în faţa anchetatorilor, preotul a recunoscut acuzaţia.

Prima reacție a BOR, în cazul părintelui Visarion Alexa: ”Este șocant. Vom începe ancheta”

A venit o primă reacție a Bisericii Ortodoxe Române, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, în cazul părintelui Visarion Alexa, care a fost reţinut de poliţiştii din Bucureşti, după ce o femeie l-a acuzat că ar fi agresat-o în timp ce se spovedea.

”Vestea este una absolut șocantă.

Personal nu cunosc niciun amănunt legat de acest caz, aflat acum în sfera de cercetare a autorităților care îl anchetează. 

Vă pot spune doar că Arhiepiscopia Bucureștilor va începe la rândul ei o anchetă independentă”, a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

 

×
Subiecte în articol: Visarion Alexa control judiciar
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close