Antena 3 CNN Actualitate Doi preoţi cunoscuţi, totul despre vaccinare: Rolul aghiazmei şi puterea credinţei

Doi preoţi cunoscuţi, totul despre vaccinare: Rolul aghiazmei şi puterea credinţei

Părintele Visarion Alexa, preot ortodox şi specialist în comunicare şi părintele Francisc Doboş de la arhidieceza romano-catolică Bucureşti au comentat, în cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire” realizată de Radu Tudor la Antena 3, importanţa vaccinării, făcând apel la exemple din Biblie în care s-a produs actul simbolic al vaccinării, subliniind că stiinţa şi credinţa nu au fost niciodată separate.

Doi preoţi cunoscuţi, totul despre vaccinare: Rolul aghiazmei şi puterea credinţei
de Claudia Popovici    |    11 Ian 2021   •   23:15

Radu Tudor le-a adresat invitaţilor săi întrebări despre capacitatea de vindecare a aghiazmei. Mai exact, dacă bem aghiasmă suntem feriţi şi de Covid-19 şi nu mai e nevoie să ne vaccinăm, în speranţa că ne va salva Dumnezeu? 

"Atât Biserica Romano-Catolică cât şi Biserica Ortodoxă şi multe culte din România au preoţi, reprezentanţi religioşi unde? În spital. Preotul, înainte ca bolnavul să facă o operaţie, trece pe la el prin salon, îl spovedeşte îl împărtăşeşte, îi dă aghiazma mare, iar omul intra în operaţie.

Nu este suficient să-l împărtăşească şi să-i dea aghiazmă. Cu toate astea preotul îşi face treaba în spital şi nu exclude munca medicului. Aici e paradoxul, nu am văzut medici care să spună, măi părinte ce cauţi bre în spital, de ce nu te duci la tine în biserică”, a spus părintele Visarion Alexa, preot ortodox şi specialist în comunicare la Antena 3.

În completare, părintele Francisc Doboş a subliniat să "nu încurcăm planurile”. Aghiazma nu ne vindecă de la sine, aşa de orice

„E important să nu depăşim acea limită şi să transformăm mai mult în supertiţie decât har. Aghiazma nu ne vindecă de la sine, aşa de orice. Există toată acestaă încărcătură de purificare pentru că apa este simbolul botezului, eliberera de moarte şi ne introduce ca să facă loc euharistiei, să facă loc împărtăşaniei. E mai important Hristos în impărtăşanie, decât aghiazma. Chiar dacă pe Hristos nu-l vedem acolo, vedem mai mult aghiazma şi oameni aleargă mai mult spre aghiazmă", a spus părintele Francisc Doboş.

Părintele Francisc Doboş: "Dumnezeu nea dat şi raţiunea, i-a înzestrat şi pe oamenii de ştiinţă şi pe medici"

"Biologia funcţionează la fel şi pentru un om care crede şi pentru un om care nu crede. Credinţa nu se salvează de o boală ci te salvează în boală pentru că îţi dă toată acea capacitate ca atunci când vine că altfel nu ar mai fi murit Hristos. El credea în Dumnezeu şi cu toate acestea a murit, a fost răstignit, a suferit. Şi noi trecem prin toată această încercare, a pandemiei care e la un nivel planetar. Ce facem acum ? Care sunt instrumentele pe care le avem. Avem credinţă şi cu această credinţă să restabilim acele legături şi, cum le pun eu, rădăcini în cer, pentru a inslufla acea speranţă oamenilor. Dar acea speranţă care să ne facă să facem legătura şi cu ştiinţa. Pentru că tot Dumnezeu nea dat şi raţiunea, i-a înzestrat şi pe oamenii de ştiinţă şi pe medici”, a spus  părintele Francisc Doboş la Antena 3.

 

 

 

×
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close