Antena 3 Actualitate Preoţii s-au închinat când au auzit asta. Încrederea românilor în Biserică a scăzut dramatic în ultimul an

Preoţii s-au închinat când au auzit asta. Încrederea românilor în Biserică a scăzut dramatic în ultimul an

23 Feb 2013   •   21:18
Preoţii s-au închinat când au auzit asta. Încrederea românilor în Biserică a scăzut dramatic în ultimul an
Sursa foto: Foto: Intact Images
Încrederea românilor în Biserică a scăzut dramatic în anul care a trecut. O arată rezultatul unui sondaj de opinie. Comportamentul unora dintre ei, dar şi preocupările lumeşti ale multora, i-au făcut pe români să nu mai aibă încredere în feţele bisericeşti.

Dacă în februarie 2012, 79 la sută dintre locuitorii ţării declarau că au foarte multă încredere în Biserică, în ianuarie, anul acesta, doar 66 la sută s-au declarat încrezători. E cel mai mare grad de neîncredere înregistrat până acum.

Oamenii cred că nu ar trebui să scadă încrederea în Biserică, ci în cei care o reprezintă. Preoţii care fac bani frumoşi de pe urma enoriaşilor au contribuit la neîncrederea românilor.

Afacerile desfăşurate de feţele bisericeşti sunt un alt motiv pentru care oamenii spun că nu mai cred în Biserică. Reprezentanţii Patriarhiei Române spun că nu cred în acest sondaj.

Sondajul a fost realizat de CCSB, în perioada 7-12 februarie 2013, pe un e
şantion de 1.004 persoane.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close