Antena 3 CNN Actualitate "Preotul a luat urna la biserică. Ne-a sugerat să nu facem nici o schimbare". "Flacăra democraţiei" ARDE drepturile românilor

"Preotul a luat urna la biserică. Ne-a sugerat să nu facem nici o schimbare". "Flacăra democraţiei" ARDE drepturile românilor

"Preotul a luat urna la biserică. Ne-a sugerat să nu facem nici o schimbare". "Flacăra democraţiei" ARDE drepturile românilor
de O.P.    |    29 Iul 2012   •   14:49
Referendumul de astăzi reprezintă o luptă impresionantă pe plan politic. Însă încă de la primele ore ale dimineţii, de când s-au deschis urnele, alegătorii s-au confruntat cu situaţii mai puţin plăcute.

Utilizatorii www.antena3.ro ne-au semnalat câteva nereguli pe adresa de mail [email protected], dar şi pe pagina noastră de Facebook Antena3 România.
"Buna ziua, locuiesc in Hong Kong si azi am fost la vot. Am observat ca pe buletinul de vot nu exista stampila de control pe spatele buletinului...", ne-a semnalat pe Facebook Laura Gabriella Beu.
 
" Buna ziua, La Scoala nr 86 din sectorul 3, Bucuresti nu apare stampila de control pe buletinul de vot. Aceste sesizari sunt transmise mai departe sau trebuie sa sunam noi direct la 112? Multumesc, Alexandra"

"Buna ziua, Vreau sa fac si eu o sesizare. Angajatii de la o mare bancă din România au primit mesaj pe telefonul mobil sa nu se prezinte la vot. Va dati seama ca in aceste conditii nu se pot prezenta pt ca le este teama sa nu-si piarda serviciul. Elena Ionescu"

"Noi locuim de multa vreme in Spania(Pamplona)si am votat pana acum la consulatul din Bilbao(la vreo 200 de km.)insa acum,la referendum, nu stiu cum a facut preotul ca a adus o urna de vot la biserica. Ce ne-a revoltat la culme e ca, saptamana trecuta, la predica,a avut marele tupeu sa zica ca biserica nu face politica, insa , fara voie, sunt angrenati la ea si ca ar fi bine sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa nu facem nici o schimbare!!!!
Va dati seama ce tupeu?!Si ca atare am plecat azi catre Bilbao!!Pentru ca nu am nici cea mica incredere in popa si in faptul ca nu va face falsuri!La sfarsit poate foarte bine stampila buletinele de vot la bunul plac,cum are datele noastre.....Dumnezeu stie!!! Insa,sunt ferm convinsa ca sunt o groaza de "oi"care isi urmeaza"pastorul"si fac asa cum le dicteaza!! Din cauza asta nu am mari sperante ca o sa pice nemernicul asta,ca preotul nostru sigur mai sunt mii!!!!", Julieta Elena ne-a scris pe Facebook Antena3.

"Buna ziua!In comuna Prundu ,Judetul Giurgiu se face una din cele mai mari fraude electorale prin neprezentarea la vot.D-ul primar Corbea Catalin a interzis inca de acum o saptamana sa se iasa la votare mintind si manipuland pana in ultima zi cand a ajuns sa ameninte ca nu se vor mai da ajutoare banesti sau materiale pt cei din comuna. Otrava porticalie este puternica inca in multe din zonele rurale!La ora 10 erau numai 70 de oameni la vot!A oprit buletinele inca de vineri la cei saraci ,in ideea de a da ajutoarele luni.Asa furt in masa nu cred ca s-a mai vazut!A castigat la locale alegerile cu 98 % ,se poate verfica si acum s-a laudat ca prezenta la vot va fi de 2% . Si cred ca va reusi ,lumea sta afara pe banci ,in centru ,dar nu intra in sectia de votare pt ca domn primar ii vegheaza!Este exact dintr-un film cu bolsevici!, Dinu Maria"

"În comuna Cernica, 13 km de BUCURESTI, Gelu Apostol primarul din comuna a retinut in schimbul unei sume de 50 RON, 1500 de carti de identitate ale etnicilor romi din satul Tanganu, com Cernica, astfel ca acestia sa nu participe la procesul de vot si pe mai multi dintre ei i-a amenintat ca daca vor vota DA la referendum li se vor taia ajutoarele sociale. Va multumesc anticipat, Andrei Florin!"

"Lugoj: la slujba mica de dimineata, care a avut loc la Catedrala Greco-Catolica din oras, preotul de serviciu a indemnat enoriasii sa nu participe la vot ! Organele statului ar trebui sa se sesizeze ! Sorina F.G."

Reprezentanţii USL Cluj au reclamat Biroului Electoral Judeţean (BEJ) că primari sau viceprimari ai PDL din mai multe comune din judeţ i-au îndemnat şi "ameninţat" pe alegători să nu se prezinte la referendum, BEJ sesizând Parchetul pentru a verifica aceste cazuri.

"Am sesizat BEJ Cluj în legătură cu faptele mai multor primari şi viceprimari PDL din mai multe comune ale judeţului care au îndemnat alegătorii să nu se prezinte la referendum. Avem informaţii că primarul din Băişoara, Minodora Luca, i-a ameninţat pe alegători să nu se prezinte la referendum. De asemenea, primarul şi şeful de post din comuna Măguri Răcătău s-au dus din casă în casă să îi îndemne pe oameni să nu se prezinte la vot. În satul Sărata, comuna Panticeu, viceprimarul Augustin Moldovan a oferit alegătorilor băutură la barul său pentru a nu se prezenta la vot", a spus Lăpuşan.

"Buna ziua,
Am fost sa votez la sectia 104 Arad si dupa impachetarea buletinului de vot n-am gasit stampila de control. Le-am aratat si foarte calmi au raspuns in cor: "S-a omis..." Presedinta sectiei a pus stampila si se uita la mine mirata ca de ce am reclamat.
Presedinta nu este platita din banii nostri sa-si faca datoria? De ce dorea sa-mi anuleze votul? Cine a platit-o sa bage bete-n roata? Enache Eugen ne-a trimis mesajul pe adresa de mail [email protected]"

Un jandarm a sesizat că un piteştean şi-a fotografiat buletinul de vot, Poliţia verificând acest aspect. La secţia 24 din Piteşti un lucrător al Jandarmeriei a sesizat că o persoană şi-a fotografiat buletinul de vot, potrivit sesizării înregistrate, duminică dimineaţă la centrul de comandă al MAI.
  
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, incidentul a avut loc la secţia de votare nr. 24 din cartierul piteştean Găvana, fiind sesizat de către membrii comisiei, alertaţi la un moment dat de faptul că bărbatul, în vârstă de 25 de ani, a întârziat să iasă cu buletinul din cabină.

"Oamenii lui Basescu nu mi-au dat voie sa-mi exercit dreptul la vot!!! La sectia 154 din Ploiesti Vest, presedinta de comisie mi-a refuzat dreptul de a vota pe listele speciale. Am sesizat si biroul electoral judetean.Sunt in afara localitatii de domiciliul, la parinti, unde am vrut sa votez impreuna cu famillia. Fara nici un motiv, am fost trimis la sectia de votare unde apartin. Spiridon Stoica"

"Sunt intrigata de faptul ca la Scoala 206 din Drumul Taberei, Aleea Arinis, membrii sectiei de votare trimit la plimbare pe cei care nu-si au domiciliul in perimetrul scolii respective. Am fost martora la acest incident pe care vi-l reclam. I-am intrebat de ce nu permit acestor persoane sa voteze atata timp cat pe proprie raspundere pot vota la cea mai apropiata sectie de votare. Mi-au raspuns ca au ordine clare sa-i trimita la sectia de votare speciala de pe Dealul Macinului. Nu se poate sa fim indiferenti la aceste nereguli. O persoana in baston nu va putea merge 1 km pana la sectia de votare indicata. Faceti ceva pentru ca sunt oameni rau intentionati care boicoteaza alegerile prin diferite forme.Daca sunt neinstruiti sa mearga acasa.
       Madalina Litan"

"Curentul electric s-a oprit brusc la Liceul A.D. Xenopol. Era ora 7,50, acum este ora 8,35 si tot nu avem curent. Zona este Constantin Kiritescu, Plantelor, Liceu XENOPOL, sect 2. Coincidenta sau nu dar nici acum nu avem curent. JOS BASESCU SI CLICA LUI, eu am fost la vot la 7,00 fix, GHICI GHICITOAREA MEA CINE VA PLECA !, Stefan Pruteanu"

"Am sesizat si eu o neregula la o sectie de vot din orasul Tulcea. Mama mea face parte din comisia de votare si in ciuda faptului ca ea apartine partidului PDL, este sustinatoare a USL-ului. In ciuda faptului ca are, ca orice cetatean, dreptul de a vota, cei din partidul sau i-au INTERZIS sa o faca! Daca au folosit aceasta metoda in toate sectiile de vot, cred ca si-au redus subsantial numarul persoanelor care ar dori sa voteze cu DA! "

"Reprezentatii PDL in sectii  ii obstructioneaza pe romani sa voteze. Am votat la prima sectie de la Liceul Grigore Moisil din Bucuresti, unde voteaza blocul M3. Pdl-istul este agresiv si vorbeste urat cu toata lumea. I-a luat 2 minute sa verifice seria de la buletin. Am crezut ca nu stie sa citeasca. A cerut sa vina politistul sa ma amendeze pentru ca i-am cerut sa-mi dea buletinul si stampila de vot. Oamenii vroiau sa voteze, si el statea sa parlamenteze cu politistul ca sa blocheze sectia de votare. Alexandru Modiga"

"La Mangalia la Casa de Cultutra sectia de vot.Turistii sunt tinuti la usa de 45 de minute si voteaza doar localnicii.Multi turisti au renuntat si au plecat acasa( la hotel,etc) faceti reportaj acolo, Horia Nicola"





×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close