Antena 3 CNN Actualitate Presa a aflat unde se ascunde al doilea dispărut din cercul lui Sorin Blejnar

Presa a aflat unde se ascunde al doilea dispărut din cercul lui Sorin Blejnar

Presa a aflat unde se ascunde al doilea dispărut din cercul lui Sorin Blejnar
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Noi 2016   •   17:20

Cel de-al doilea dispărut din cercul lui Sorin Blejnar, Dan Stroe, s-ar putea afla în Guineea-Bissau, țară în care s-au mai pus la adăpost și alte persoane care au avut probleme cu instituțiile, a concluzionat presa.

În motivarea instanței, se arată că numărul doi din dosarul lui Blejnar, directorul de achiziții din ANAF, Dan Stroe, a fost văzut într-o ambasadă, unde își negocia fuga din România.

Instituțiile statului nu îl caută pe Dan Stroe, deși acesta a fost citat la DNA, însă presa a fost curioasă să afle unde ar fi el. Astfel, jurnaliștii au fost la el acasă, dar nu a răspuns nimeni la ușă.

Informația a fost prezentată sâmbătă, la emisiunea Ediție de week-end, de la Antena 3.

Cine este Dan Stroe

După Codruț Marta, un alt apropiat al lui Sorin Blejnar, fost șef al Fiscului, a dispărut. Este vorba de numărul doi din dosarul lui Blejnar, directorul de achiziții din ANAF.

Dan Stroe, șef la Fisc, cel care a semnat contractele în urma cărora un comision important s-a întors la Sorin Blejnar nu a fost găsit de procurori pentru a fi adus la audieri.

El nu a fost de găsit de instituțiile statului de la începutul lunii noiembrie.

Dan Stroe, directorul de achiziții din ANAF, a mai fost reținut o dată, în dosarul clanului Butoane, dar a fost eliberat condiționat.

Citiți și Sorin Blejnar, arestat pentru 30 de zile. Fostul șef al ANAF, ridicat din trafic după emiterea mandatului

Cine este celălalt dispărut, Codruț Marta

Numele lui Codruţ Marta a fost vehiculat în mai multe dosare de evaziune fiscală, fiind cercetat alături de fostul preşedinte ANAF Sorin Blejnar şi de alte persoane cu funcţii de conducere în autorităţi de control ale statului.

Marta a dispărut în urmă cu patru ani, iar potrivit legii, acesta putea fi declarat decedat după doi ani, dacă nu existau indicii că s-ar afla în viaţă. 

Fostul şef de cabinet al lui Blejnar nu mai este de găsit de când procurorii au descoperit că ar fi implicat în gruparea evazionistă care a produs o pagubă de 56 de milioane de euro la bugetul de stat. 

×
Subiecte în articol: Codrut Marta ANAF Sorin Blejnar
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close