Antena 3 CNN Actualitate Presa australiană: Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate

Presa australiană: Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate

Presa australiană: Invazia românilor în Marea Britanie, o absurditate
de Monica Matei    |    23 Oct 2013   •   15:30

Britanicii se aşteaptă la un număr imens de imigranţi români şi bulgari începând cu 2014, când Marea Britanie va elimina restricţiile de pe piaţa muncii. Totuşi, guvernul nostru consideră că temerile britanicilor nu sunt fondate, întrucât majoritatea celor care vor să muncească în Marea Britanie sunt deja acolo.

Subiectul a fost abordat chiar şi de jurnaliştii australieni, care au realizat un reportaj în România. Corespondentul televiziunii naţionale din Australia, Brett Mason, a venit în ţară pentru a prezenta şi punctul de vedere al românilor în acest scandal.

Intervievat în cadrul reportajului, ambasadorul României în Marea Britanie, Ion Jinga, şi-a expus frustrările cu privire la modul în care acest subiect este privit în regat. Diplomatul a vorbit şi despre românii care se află în prezent în Marea Britanie şi care formeazã comunitatea străină cu cea mai ridicată rată de angajare. „O invazie a românilor este ca o glumă”, a declarat Jinga.

Antena 3 a fost alături de jurnalistul australian în realizarea acestui reportaj, care aduce o perspectivă diferită în presa internaţională asupra problemei imigranţilor români din Marea Britanie.

Sursă video: www.sbs.com.au

×
Subiecte în articol: Marea Britanie imigranti romani
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close