Antena 3 CNN Actualitate Ce scrie presa internaţională despre incendiul de la Matei Balş

Ce scrie presa internaţională despre incendiul de la Matei Balş

Incendiul devastator de la Institutul Matei Balș din București, soldat cu cinci morţi, a ajuns subiect pentru principalele agenţii de presă internaţionale. Acestea au transmis că este vorba despre al doilea incendiu de acest fel care a avut loc într-un stat membru al Uniunii Europene.

Ce scrie presa internaţională despre incendiul de la Matei Balş
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    29 Ian 2021   •   16:33

Un incendiu la principalul spital din Bucureşti în care sunt îngrijiţi bolnavi de covid-19 s-a soldat cu cinci morţi, vineri, potrivit unui nou bilanţ publicat de către autorităţile române, la mai puţin de trei luni după un sinistru similar, scrie Agenția France Press, citată de Adevărul.

”Aproximativ 120 de pacienţi, care se aflau în acelaşi pavilion, au fost evacuaţi”, a declatrat pentru AFP un purtător de cuvânt al Inspectoratului român pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Bogdan Toma.

Euronews a transmis că bolnavii au fost evacuaţi de către pompieri şi a amintit de incendiul din urmă cu trei luni, soldat cu 15 morţi. La rândul său, Reuters a precizat că este al doilea incendiu sângeros care a avut loc în ultimele trei luni într-un stat membru al Uniunii Europene, la sediul complet revovat al spitalului, construit în 1953.

Aproximativ 7.700 de pacienţi cu COVID-19 erau spitalizaţi în întreaga ţară vineri - dintre care 989 la terapie intensivă, potrivit Reuters. România a înregistrat 721.513 de contaminări cu noul coronavirus şi 18.105 de morţi din cauza covid-19. România are una dintre cele mai puţin dezvoltate infrastructuri în domeniul sănătăţii din UE, a mai comentat agenţia. Statul român a construit un singur spital în ultimii 30 de ani, alocă Sănătăţii cel mai mic buget din UE, iar zeci de mii de medici şi personal medical au emigrat, mai scrie Reuters.

The Associated Press a transmis că la Matei Balș a fost dat startul campaniei de vaccinare în România. Materialul despre incendiu a fost preluat de presa americană.

Un incendiu a avut loc în această dimineață la un pavilion al spitalului Matei Balș din Capitală, pacienții fiind evacuați. Incendiul a avut loc la parterul unui corp de cladire, în care se aflau în jur de 100 de persoane, conform reprezentanților spitalului. Reprezentanții ISU spun că au evacuat 120 de pacienți. În urma incendiului, cinci persoane au murit.

×
Subiecte în articol: incendiu Matei Balș
Parteneri
Urgie la Vâlcăneşti, în Prahova. Oamenii, blocaţi în case!
x close