Antena 3 Actualitate Președintele AEP, infectat cu COVID-19. Atribuțiile sale vor fi preluate de vicepreședintele instituției

Președintele AEP, infectat cu COVID-19. Atribuțiile sale vor fi preluate de vicepreședintele instituției

de Georgiana Adam    |    01 Dec 2020   •   21:05
Președintele AEP, infectat cu COVID-19. Atribuțiile sale vor fi preluate de vicepreședintele instituției
Sursa foto: hepta

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunţă că președintele AEP, Constantin-Florin Mitulețu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate chiar azi, de 1 decembrie.

Ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieșit negativ.

AEP precizează totodată că președintele instituției își va desfășura în continuare activitatea ca membru al Biroului Electoral Central (BEC) în regim de videoconferință, iar atribuțiile deținute în cadrul Autorității vor fi preluate de vicepreședintele AEP, Zsombor Vajda.

Dat fiind acest context, președintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) și dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfășurarea acestora să aibă loc în condiții optime, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară care se impun.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close