Antena 3 CNN Actualitate Președintele ANSVSA, despre azilele groazei: "Am dat amenzi de aproape 9 milioane de lei"

Președintele ANSVSA, despre azilele groazei: "Am dat amenzi de aproape 9 milioane de lei"

Președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, a declarat că amenzile date de inspectorii instituției au atins cifre mari în acest an. Un procent important fiind cel al amenzilor date centrelor rezidențiale.

Președintele ANSVSA, despre azilele groazei: "Am dat amenzi de aproape 9 milioane de lei"
Sursa foto: Facebook I Alexandru Nicolae Bociu I ANPC
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   11:15

Președintele ANSVSA, Alexandru Nicolae Bociu, a declarat, la TVR Info, că inspectorii instituției au dat amenzi în valoare de peste 9,7 milioane de lei în urma controalelor la centrele rezidențiale.

”Am făcut o centralizare a controalelor la centrele rezidențiale, iar acolo situația stă în felul următor: de la începutul anului până în prezent am verificat aproximativ 4600 de unități și am dat amenzi în valoare de peste 8.700.000 de lei.

Acestea au fost amenzile.

Noi facem controale regulate și aceste amenzi sunt însumate de la începutul anului până în prezent. Este o cifră destul de mare” a spus Nicolae Bociu.

Citește și: Guvernul va angaja "bunici sub acoperire" să stea în azilele groazei

El a precizat că, în ultima lună, inspectorii ANSVSA au efectuat peste 8700 de controale și s-au aplicat amenzi în valoare de peste 3 milioane de lei.

Majoritatea controalelor în azilele de bătrâni au fost făcute, în 2023, în urma scandalului așa numitelor „azile ale groazei”, în care au fost găsiți rezidenți ținuți în condiții inumane.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close