Antena 3 CNN Actualitate Președintele Colegiului Medicilor București, după cazul de la Spitalul Pantelimon: "Este extrem de important să se afle cât mai repede adevărul"

Președintele Colegiului Medicilor București, după cazul de la Spitalul Pantelimon: "Este extrem de important să se afle cât mai repede adevărul"

Președintele Colegiului Medicilor din București, Cătălina Poiană, a vorbit, în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre ancheta de la Spitalul Pantelimon.

de Ştefan Petrică    |    12 Apr 2024   •   19:40

Dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor București a fost vineri, împreună cu ministrul Sănătății, la Spitalul Sfântul Pantelimon

"Informațiile care au apărut în spațiul public sunt înfiorătoare, nu doar pentru o persoană obișnuită, dar și pentru un medic. În ceea ce privește Colegiul Medicilor din București, în atribuțiile noastre intră investigarea actului medical.

În acest sens am demarat o investigație și este acum în plină derulare.

La solicitarea ministerului Sănătății, am trimis un reprezentant al Colegiului Medicilor pentru a se alătura controlului care a fost început", a spus președintele Colegiului Medicilor București.

Întrebată ce se verifică în mod concret în această perioadă, președintele Colegiului Medicilor București a spus:

"Avem posibilitatea să verificăm foile de observație și să audiem medicii care au fost implicați, practic toți medicii din ATI care și-au desfășurat activitatea în această perioadă. Dosarul va fi înaintat Comisiei de Disciplină care este cea care dă verdictul.

Vreau să afirm cu toată tăria că este extrem de important să se afle cât mai repede adevărul în această speță și acest lucru trebuie făcut cu accelerație maximă.

Este extrem de important pentru sănătatea și siguranța pacientului. 

Este singura modalitate prin care putem să vorbim de încredere în sistemul medical românesc", a mai precizat Dr. Cătălina Poiană, la Antena 3 CNN.

×
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close