Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Klaus Iohannis: "Sunt îndurerat, cutremurat şi revoltat!"

Preşedintele Klaus Iohannis: "Sunt îndurerat, cutremurat şi revoltat!"

Preşedintele Klaus Iohannis: "Sunt îndurerat, cutremurat şi revoltat!"
Sursa foto: Foto: VideoNews
31 Oct 2015   •   11:07
Preşedintele Klaus Iohannis a vizitat locul tragediei din Bucureşti, unde a depus şi un buchet de flori.
 
La ieşirea din local, preşedintele a ţinut un moment de reculegere în memoria celor 27 de persoane care au murit. 
 
"Am ţinut să văd locul tragediei şi să las aici un buchet de flori şi o lumânare. Dumnezeu să îi ierte pe cei decedaţi. Pentru cei care au scăpat, vreau să spun că le doresc sănătate, să aibă noroc şi să scape repede şi bine. Familiilor îndurerate le spun sincere condoleanţe! Sunt în gând şi în suflet alături de ei. ŞI familiilor celor răniţi le doresc să aibă speranţă, credinţi şi le doresc ca cei care sunt internaţi să scape cu bine. Am vrut să văd locul în care s-a petrecut tragedia. Este incredibil. Un spaţiu total impropriu. Am discutat cu cei de faţă şi este posibil chiar să avem imagini pentru public. Este de neimaginat că în acel spaţiu au fost atâţia oameni la un concert şi să se întâmple într-un timp atât de scurt o tragedie, datoriă ignorării unor norme simple. Guvernul a decretat doliu naţional şi cred că este un moment potrivit să păstrăm câteva secunde de linişte pentru cei care au decedat."

---
 
Preşedintele Klaus Iohannis a stat aproximativ 20 de minute în spitalul Floreasca. Iohannis a explicat că foarte mulţi dintre răniţi sunt în stare inconştientă. 
 
"Am vizitat toţi pacienţii de aici, din spital, care au fost internaţi cu arsuri de la tragedie de aseară. Majoritatea sunt inconştienţi, grav răniţi, după spusele medicilor. O singură persoană este conştientă şi am putut să vorbesc puţin cu ea. Am mai vorbit cu mama unui pacient inconştient. Toată lumea este profund îndurerată, lumea este revoltată că s-a putut întâmpla aşa ceva şi, în continuare, sper să reuşim să avem rezultatele anchetelor foarte repede şi, dacă se impune, să schimbăm anumite norme, ca să nu se mai întâmple niciodată o astfel de tragedie. Voi merge la Cotroceni, la ora 12:00 i-am invitat pe domnul Oprea şi pe domnul Arafat ca să îmi spună într-o discuţie directă ce s-a întâmplat, după care voi merge probabil la locul tragediei."

---

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns, în urmă cu puţin timp, la Spitalul Floreasca. Preşedintele va sta de vorbă cu cei răniţi în tragedia de la clubul Colectiv. 

 
Preşedintele a transmis încă de azi-noapte un mesaj de condoleanţe, pe Facebook. 
 
Sunt îndurerat, sunt cutremurat dar în acelaşi timp sunt şi revoltat. Sunt revoltat cîă o astfel de tragedie de proporţii s-a putut întâmpla chiar în mijlocul Bucureştiului. Atâţia oameni tineri, nevinovaţi, care s-au dus să se distreze au murit. Mulţi, foarte mulţi sunt răniţi. Voi merge acum să îi vizitez pe unii, să încerc să vorbesc cu ei. Cred că este foarte important să tragem deja primele învăţăminte. Eu cred că această tragede se datorează şi faptului că s-a abordat pe principiul "lasă că merge şi aşa". Am deja indicii că nu au fost respectate reglementările legale şi că au fost ignorate reguli şi rigori. Sper ca autorităţile să termine repede şi ferm anchetele şi să avem concluzii cu care putem pe urmă să explicăm părinţilor, fraţilor, copiilor victimelor de ce s-a întâmplat această tragedie. Am fost toată noaptea în legătură cu autorităţile, astăzi am fost în legătură cu Procuratura Generală şi i-am rugat pe toţi să vină cât se poate de repede cu concluzii, ca astfel de tragedii să nu se mai întâmple niciodată. Am fost cutremurat la ştirea că au fost victime, este ceva ce nu trebuie să existe şi am antamat deja, de azinoapte, ideea doliului naţional. Vom avea astăzi, cred, o hotărâre de Guvern, conform legii. 
 
Le mulţumesc celor care au fost acolo şi au intervenit. Cred că autopritîăţilşe acum îşi fac datoria. Pentru unii este prea târziu, dar este bine că am avut această reacţie rapidă. 
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close