Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului pe 2024

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului pe 2024

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi mai multe decrete, unele legate de promulgarea unor legi, printre care și cea a bugetului pe 2024, altele pentru eliberarea din funcție a unor judecători și procurori ajunși la vârsta pensionării.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului pe 2024
Sursa foto: Facebook/ Administratia Prezidentiala
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Dec 2023   •   17:10

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat, joi, mai multe decrete.

Printre acestea s-au numărat: Decretul privind promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2024; promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2024; decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2024; promulgarea Legii privind instituirea Schemei de Certificare Voluntară „De Origine România”; decret privind promulgarea Legii pentru completarea art. 6 alin. (1) din Legea nr. 102/2016 privind incubatoarele de afaceri; promulgarea Legii pentru completarea art. 364 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006.

Alte decrete au fost pentru eliberarea din funcție a unor magistrați ajunși la vârsta pensionării.

Pe 20 decembrie, Camera Deputaţilor şi Senatul a adoptat, în plenul reunit, proiectul legii bugetului de stat pe anul 2024. Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor Alfred Simonis a anuţat că au fost 299 de voturi „pentru şi 82 de voturi „împotrivă”.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, după ce plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatul ui a adoptat bugetul pentru anul viitor, că „este un buget pentru români, nu e un buget pentru politicieni”. Liderul PSD a adăugat că şi-ar fi dorit dezbateri corecte în comisii, cât şi în plen, atât a celor din coaliţie, cât şi a celor din opoziţie.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis legea bugetului buget 2024
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close