Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis va petrece zece zile în Africa. Costurile zborurilor președintelui au depășit deja bugetul de peste 30 de milioane de lei

Klaus Iohannis va petrece zece zile în Africa. Costurile zborurilor președintelui au depășit deja bugetul de peste 30 de milioane de lei

Președintele Klaus Iohannis va călători în Africa, într-o vizită oficială în patru țări, timp de zece zile.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2023   •   11:08

Klaus Iohannis își începe turneul în Africa. Președintele României va vizita Kenya, Tanzania, Capul Verde şi Senegal, timp de zece zile, între 14 și 23 noiembrie.

Este cel de-al treilea turneu pe care șeful statului îl face de la începutul anului, după cele din Asia și din America de Sud.

Ca de obicei, cheltuielile președintelui sunt ținute la secret de Administrația Prezidențială. 

Bugetul Administrației Prezidențiale pentru acest an, a fost deja depășit încă de la sfârșitul lunii septembrie, când au fost cheltuiți peste 30 de milioane de lei.

Citește și: Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații: ”Un simbol al triumfului păcii asupra războiului”

Recent, Guvernul a suplimentat bugetul pentru Administrația Prezidențială cu alte 7 milioane și jumătate de lei, până la finalul acestui an.

Această vizită are scopul de a dinamiza relațiile dintre România și Africa și, menționează cei de la Administrația Prezidențială faptul că este un demers politico-diplomatic realizat în premieră în ultimii 30 de ani.

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis africa vizita
Parteneri
Razie de amploare în Bucureşti şi Ilfov: peste 720 de amenzi
x close