Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele ANAF, acuzat la DNA că schimbă vameşii incomozi şi asigură protecţia unor firme

Preşedintele ANAF, acuzat la DNA că schimbă vameşii incomozi şi asigură protecţia unor firme

Preşedintele ANAF, acuzat la DNA că schimbă vameşii incomozi şi asigură protecţia unor firme
Sursa foto: Foto: INTACT Images
12 Aug 2011   •   14:51

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a fost acuzat la DNA că schimbă vameşii incomozi şi asigură protecţia unor firme. Acuzaţiile vin de la şeful sindicatului Pro Lex Vasile Lincu, care a fost audiat ca martor în dosarul şpăgilor de la Moraviţa.

"În sistemul vamal din România există încă din anul 1999, o corupţie generalizată şi organizată şi chiar instituţionalizată. Am utilizat termenul de corupţie înstituţionalizată deoarece conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a creat (mă refer la întreaga perioadă din 1999 şi până în prezent) premisele săvârşirii de către lucrătorii vamali a faptelor de corupţie”, a declarat Lincu, citat de pressalert.ro.

Şeful sindicatului Pro Lex le-a mai spus anchetatorilor DNA că ştie anumite societăţi comerciale private sunt protejate de controale de către preşedintele ANAF, în special în ceea ce priveşte plata accizelor.

Acesta a dat ca şi exemplu cazul celor doi inspectori vamali care au făcut control la Petrom în 2010 şi au constatat că nu s-au plătit accize de cinci milioane de euro. În aceeaşi zi, Blejnar le-a cerut socoteală pentru controlul respectiv şi le-a cerut şefilor acestora să îi concedieze, lucru care s-a şi înfăptuit ulterior.

Sorin Blejnar a declarat că Lincu trebuie să îşi asume responsabilitatea pentru declaraţiile pe care le face şi că el este în proces cu şeful sindicatului Pro Lex, pe care l-a dat în judecată pentru calomnie.

 




×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar sef ANAF DNA vamesi sindicat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close