Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici: Parlamentarii nu ştiu cine suntem. Este vorba despre o ignoranţă intenţionată

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici: Parlamentarii nu ştiu cine suntem. Este vorba despre o ignoranţă intenţionată

30 Iun 2013   •   17:31

Mulţi dintre parlamentarii din ziua de azi nici nu ştiu cine suntem, a afirmat preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici din România, Octav Bjoza, în ediţia de duminică a emisiunii "Secvenţial" de la Antena 3.

Luptător îndârjit împotriva comuniştilor, Bjoza a afirmat că se confruntă cu o ignoranţă intenţionată a autorităţilor române, care nu a făcut decât să dea un decret de lege (Decretul - Lege nr. 118/30.03.1990, modificat prin OGnr. 59/2008), care nu face decât să îi umilească pe cei care, "din proprie iniţiativă au considerat că e nedemn să te laşi cotropit de ruşi".

"Acel decret de lege are un caracter social şi viager. Ne umileşte", a spus Octav Bjoza, la Antena 3

Octav Bjoza a fost condamnat la 15 ani de muncă silnică şi a fost deportat de 14 ori, după ce a fost arestat de Securitate în data de 25 iunie 1958.

Pe atunci avea 19 ani şi alături de alţi 14 tineri, făcea parte din organizaţia anticomunistă „Garda Tineretului Român” din Braşov.

În anul 1999 a devenit cetăţean de onoare al municipiului Braşov, iar în anul 2006 a fost declarat de către jurnaliştii braşoveni „Cavaler al cetăţii”. Este autorul mai multor cărţi, iar din 2008 este preşedinte al AFDPR.

×
Subiecte în articol: secvential

Sinteza Zilei

Florin Piersic, truc pentru o memorie ageră la orice vârstă

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close