Preşedintele Băncii Mondiale, în România. Jim Yong Kim se va întâlni cu Traian Băsescu şi Victor Ponta

de D.D.    |    09 Mai 2013   •   08:52
Preşedintele Băncii Mondiale, în România. Jim Yong Kim se va întâlni cu Traian Băsescu şi Victor Ponta Foto: Agerpres

Preşedintele Băncii Mondiale, Jim Yong Kim, face, joi şi vineri, o vizită la Bucureşti. Oficialul are programate întâlniri cu preşedintele Traian Băsescu, cu premierul Victor Ponta, cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai societăţii civile, informează Mediafax.

Jim Yong Kim vizitează pentru prima dată România de la preluarea funcţiei de preşedinte al instituţiei financiare, în iulie 2012.

"În timpul vizitei, Kim se va întâlni cu oficiali români, cu reprezentanţi ai mediului politic, ai societăţii civile şi ai mediului de afaceri pentru a discuta modalităţile optime prin care Banca Mondială poate sprijini în continuare dezvoltarea României. Întâlnirile se vor concentra pe oportunităţile şi provocările cu care se confruntă România, o ţară cu nivel mediu al veniturilor, şi pe reformele necesare în contextul european", se arată într-un comunicat al Băncii Mondiale.

Preşedintele Băncii Mondiale va fi însoţit de o delegaţie a instituţiei din care vor face parte Frank Heemskerk, Philippe Le Houérou, Mamta Murthi, Elisabetta Capannelli, Thomasz Telma, Ştefan Nanu, Ana Maria Mihăescu.

Primirea de la Cotroceni a preşedintelui Băncii Mondiale va avea loc, joi, la ora 16.00. Tot joi, Jim Yong Kim se va întâlni şi cu premierul Victor Ponta.

 

ExitPOLL
Parteneri
x close