Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu a semnat Decretul privind acreditarea lui Iulian Buga în funcţia de ambasador al României în SUA

Preşedintele Băsescu a semnat Decretul privind acreditarea lui Iulian Buga în funcţia de ambasador al României în SUA

Preşedintele Băsescu a semnat Decretul privind acreditarea lui Iulian Buga în funcţia de ambasador al României în SUA
Sursa foto: Foto: Agerpres
16 Oct 2013   •   12:53
Preşedintele Traian Băsescu, a semnat miercuri, decretul privind acreditarea lui Iulian Buga în calitatea de ambasador al României în SUA, informează Preşedinţia.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat miercuri, 16 octombrie a.c., Decretul privind acreditarea domnului Iulian Buga în calitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii", se arată într-un comunicat al Preşedinţiei.

Iulian Buga, propunerea MAE pentru funcţia de ambasador al României la Washington, a primit, la 25 iunie, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de politică externă.

Iulian Buga a fost rechemat recent de preşedintele Traian Băsescu din funcţia de ambasador în Irlanda, post pe care îl ocupa din 2009.

Buga a mai fost propus în 2007 pentru ocuparea postului de ambasador la Washington de fostul ministru de Externe Adrian Cioroianu, însă preşedintele Traian Băsescu nu a acceptat la acel moment nominalizarea acestuia.



×
Subiecte în articol: Presedintie
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close