Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei. Cazanciuc va fi învestit la ora 18.00

Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei. Cazanciuc va fi învestit la ora 18.00

Preşedintele Băsescu a semnat numirea lui Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei. Cazanciuc va fi învestit la ora 18.00
de O.P.    |    15 Apr 2013   •   11:59

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei. Ceremonia de învestire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei urmează să aibă loc luni, la ora 18.00, la Palatul Cotroceni.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 15 aprilie a.c., decretul pentru numirea domnului Robert-Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei", anunţă Administraţia prezidenţială.

Potrivit unui anunţ de presă transmis de Guvern referitor la programul premierului Victor Ponta pentru ziua de luni, acesta urmează să participe, la ora 18.00, la ceremonia de învestire a lui Robert Marius Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, eveniment ce va avea loc la Palatul Cotroceni. Premierul Victor Ponta l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, deţinută interimar chiar de şeful Guvernului.

În aceeaşi zi, preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcţia de procuror. Premierul a declarat, tot pe 11 aprilie, că procedura de numire a lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei va avea loc, probabil, luni după-amiază.

Preşedintele Băsescu a declarat apoi că este "acceptabilă" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi că probabil luni va avea loc învestitura, menţionând că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite.

"Pe 15 seară probabil va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul Justiţiei", a spus Băsescu. Întrebat ce se aşteaptă de la viitorul ministru, preşedintele a răspuns: "Mă aştept de la el să definitivăm numirile la toate nivelurile la Parchete, să o facem repede".

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 şi secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009. Robert Cazanciuc are, potrivit ultimei sale declaraţii de avere, un apartament în Bucureşti, o casă la Chitila şi două maşini, dar şi un credit la bancă în valoare de 108.000 de euro.

×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc
Parteneri
Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion. Prognoza meteo
x close