x close

Preşedintele Băsescu se întâlneşte cu membrii delegaţiei FMI la Palatul Cotroceni

de D.D.    |    23 Ian 2014   •   09:55
Preşedintele Băsescu se întâlneşte cu membrii delegaţiei FMI la Palatul Cotroceni 407 Foto: Agerpres

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, joi, la ora 11.00, la Palatul Cotroceni, cu Delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale.
   
Discuţiile dintre preşedintele Traian Băsescu şi delegaţia Fondului Monetar Internaţional vizează în primul rând introducerea accizei suplimentare la carburant, informează Mediafax.

Preşedintele declara, pe 18 decembrie 2013, că îşi asumă explicarea, în ianuarie, în discuţiile cu FMI, a erorilor legate creşterea accizei la carburant.
   
Guvernul doreşte ca board-ul Fondului Monetar Internaţional să aprobe două evaluări ale acordului preventiv al României, după ce preşedintele Traian Băsescu a refuzat să semneze ultimul memorandum, opunându-se astfel introducerii accizei suplimentare de 7 eurocenţi pe litru de carburanţi, document care încheia evaluarea derulată la finele anului trecut de FMI.
   
Preşedintele Traian Băsescu a declarat în 14 ianuarie că în curând va începe vizita la Bucureşti a delegaţiei FMI, menţionând, în acest context, că decizia sa este ca acciza suplimentară la carburant să nu se introducă.

Premierul Ponta a anunţat că de joi încep discuţiile cu misiunea de evaluare a FMI, Guvernul fiind decis să continue reformele asumate, iar blocajul preşedintelui Băsescu în această privinţă, motivat de "interese politice şi electorale", va dispărea după alegerile pentru Parlamentul European.

Ponta a afirmat că "în mod normal" acciza de 7 eurocenţi la carburanţi va intra în vigoare de la 1 aprilie, pentru că nici măcar preşedintele Traian Băsescu nu se va mai putea opune, iar efectul acestei măsuri va fi analizat după primul semestru.

Vizita delegaţiei FMI se va încheia pe 5 februarie.

Citeşte mai multe despre:

Palatul Cotroceni FMI Traian Basescu
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati