Antena 3 Actualitate Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie

Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie

de Antena3.ro    |    04 Apr 2012   •   11:36
Preşedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, cercetat de DNA pentru fapte de corupţie
Sursa foto: Foto: Intact Images
UPDATE 15:00 - Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, nu are calitate de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, precizează, miercuri, DNA, informează Mediafax.
   
Bogdan Hossu "nu are calitatea de învinuit sau inculpat în niciun dosar penal aflat pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie", se arată în răspunsul DNA.


Preşedintele Confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a anunţat, miercuri, că este cercetat de DNA pentru fapte de corupţie în legătură cu atribuirea unor lucrări de reparaţii la două hoteluri aparţinând societăţii Alfa Hotels SRL, informează Mediafax.

Liderul "Cartel Alfa" a prezentat, miercuri, într-o conferinţă de presă, un proces-verbal al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din 31 ianuarie 2011, potrivit căruia procurorul Claudia Roşu s-a autosesizat în ceea ce-l priveşte pe Bogdan Hossu, în acelaşi dosar care îl viza şi pe fostul preşedinte al CNSLR-Frăţia Marius Petcu.
   
Faptele imputate lui Bogdan Hossu, aparent fără legătură cu cele ale lui Marius Petcu, erau legate de atribuirea preferenţială a unor contracte de reparaţii capitale la două hoteluri aparţinând SC Alfa Hotels SRL.
   
"În fapt, reparaţiile celor două hoteluri au fost realizate de o firmă din Focşani al cărei patron este nepotul liderului sindical Bogdan Hossu, iar lucrarea a fost atribuită în subantrepriză unei firme al cărei patron este ginerele acestuia", se precizează în documentul prezentat de Hossu.
   
În conferinţa de presă, liderul sindical s-a apărat spunând că reparaţiile pentru cele două hoteluri - Hotelul Carpaţi din Predal şi Hotelul Parâng din Olăneşti - nici măcar nu au fost atribuite, pentru unul dintre ele licitaţia nefiind încheiată încă.
   
"Nepoţii mei au şapte şi nouă ani, e cam greu să aibă firme", a spus Hossu.
   
El a precizat că toate documentele legate de acest dosar le-a primit "nu de la DNA, cum ar fi fost normal", ci de la terţe persoane "din terţe părţi", ele fiind fie folosite în instanţă, fie vehiculate în presă, fie "fac obiectul unor speculaţii".
   
Hossu susţine că până în prezent nu a fost chemat niciodată la DNA, motiv pentru care, nemulţumit de faptul că nu a fost lăsat să răspundă acuzaţiilor, s-a adresat Inspecţiei judiciare a Consiliului Superior al Magistraturii, reclamând conduita procurorilor Claudia Roşu şi Lucian Papici, autorii documentelor care îl vizează.Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close