Preşedintele CCR: Aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care articolul privind incompatibilitatea va fi declarat neconstituţional

de D.D.    |    09 Dec 2014   •   09:57
Preşedintele CCR: Aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care articolul privind incompatibilitatea va fi declarat neconstituţional Foto: Agerpres

Aleşii nu-și vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local, a declarat marţi preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, informează Agerpres.

Întrebat ce se întâmplă cu procesele din instanţă în cazul în care respectivul articol va fi declarat neconstituţional, șeful CCR a spus: "(n.r Aleșii locali) câștigă, li se anulează constatarea făcută de ANI. Dacă legea nu mai prevede că ei sunt în incompatibilitate, nu-i mai poate menține nimeni în incompatibilitate. (...) Nu-și mai pierd mandatul pentru acest motiv".

Zegrean a adăugat că a primit dosarul de la Curtea de Apel Constanţa în urma solicitării CCR în dosarul privind excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.

CCR reia marţi dezbaterile în cazul excepției de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleșilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

x close