Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CCR, în cazul lui Toni Greblă: Dacă ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitatea de judecător

Preşedintele CCR, în cazul lui Toni Greblă: Dacă ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitatea de judecător

Preşedintele CCR, în cazul lui Toni Greblă: Dacă ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitatea de judecător
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Ian 2015   •   10:46

Preşedintele Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, a declarat, joi, referitor la implicarea judecătorului Toni Greblă într-un dosar, că în cazul în care acesta ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitate.

"Să văd, să întreb, nu ştiu nimic. Am aflat acum pe drum. (...) Nu ştiu despre ce este vorba, dar sigur, bine pentru Curte nu-i, dar asta nu înseamnă că orice om care merge acolo (n.r. DNA) este şi vinovat", a afirmat Zegrean, la sediul CCR, citat de Agerpres.

El a subliniat că nu primeşte "cu bucurie'' vestea, dimpotrivă, ''nu este bine ce se întâmplă".

"Când o să ştim despre ce e vorba probabil o să facem un comunicat de presă. (...) O să discutăm cu toţii, că la 10,00 avem şedinţă", a precizat el.

Întrebat dacă Toni Greblă va participa la şedinţele CCR şi va lua decizii până la clarificarea situaţiei sale, şeful Curţii a explicat că până nu este pus sub acuzare are toate drepturile.

"Dacă ar fi pus sub acuzare ar trebui să se suspende din activitatea de judecător", a susținut Zegrean.

Despre o posibilă demisie a lui Greblă, şeful CCR a răspuns că nu poate să ştie ce face el. "Mi-e greu să vorbesc despre asta, chiar nu mi-aţi dat o veste bună", a adăugat Zegrean.

Judecătorul Curţii Constituţionale (CC) Toni Greblă a fost adus la DNA, joi dimineaţă, pentru a fi audiat într-un dosar în care există suspiciuni că ar fi săvârşit infracţiunea de trafic de influenţă.

 

×
Subiecte în articol: Augustin Zegrean
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close