Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CCR: Încercăm să finisăm decizia şi dacă reuşim o publicăm azi în Monitorul Oficial

Preşedintele CCR: Încercăm să finisăm decizia şi dacă reuşim o publicăm azi în Monitorul Oficial

Preşedintele CCR: Încercăm să finisăm decizia şi dacă reuşim o publicăm azi în Monitorul Oficial
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Iun 2011   •   11:32

Curtea Constituţională va publica în Monitorul Oficial în cel mai scurt timp posibil ( azi sau mâine), motivarea deciziei prin care a declarat neconstituţionale mai multe prevederi din proiectul înaintat de preşedintele Traian Băsescu., respectiv cinci dintre acestea. Membrii Curţii s-au reunit în şedinţă.

Preşedintele Curţii Constituţionale a României (CCR), Augustin Zegrean, a afirmat că motivarea deciziei Curţii a fost redactată şi după ce va fi finisată va fi publicată în cel mai scurt timp în Monitorul Oficial. 

Zegrean a mai adăugat că indiferent de următorul pas al preşedintelui referitor la acest proiect, Parlamentul trebuie să ţină cont de decizia CCR, legea specificând că acest lucru este obligatoriu.

Preşedintele României a declarat miercurea aceasta, în cadrul unui interviu la postul public de radio, că va trimite în Pralament proiectul pentru modificarea legii fundamentale, împreună cu decizia Curţii Constituţionale şi avizul Consiliului Legislativ.

Săptămâna trecută, magistraţii Curţii Constituţionale au stabilit că unele prevederi, printre care şi cea privind caracterul licit al averii, sunt neconstituţionale. Şeful statului spune că va trimite la Parlament articolul în forma pe care a trimis-o şi la Curtea Constituţională, fără a face vreo modificare şi nu are de gând să renunţe la propunerea de eliminare din textul Constituţiei a prevederii prin care averea se prezumă a fi dobândită licit.

 

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close