Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Brăila, în conflict de interese. E acuzat de ANI că a dat bani de la buget pentru firmele sale

Preşedintele CJ Brăila, în conflict de interese. E acuzat de ANI că a dat bani de la buget pentru firmele sale

Preşedintele CJ Brăila, în conflict de interese. E acuzat de ANI că a dat bani de la buget pentru firmele sale
Sursa foto: Foto: Mediafax
de S.T.    |    31 Aug 2012   •   16:17

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă, după ce a semnat contracte de asociere cu două cluburi sportive controlate de firme unde el este acţionar majoritar, potrivit ANI.

În calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, Bunea Stancu a întocmit şi adoptat atât expunerile de motive, cât şi hotărârile Consiliului Judeţen Brăila, şi a semnat contractele de asociere între Consiliul Judeţean Brăila cu SC Clubul de Fotbal Brăila SA, respectiv cu Asociaţia Sportivă Handbal Club "Dunărea" Brăila, informează Agenţia Naţională pentru Integritate, citată de Mediafax.

Totodată, susţine ANI, sunt indicii temeinice referitoare la săvârşirea de către Gheorghe Bunea Stancu a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie şi a infracţiunii de conflict de interese, ca urmare a întocmirii, adoptării şi semnării expunerilor de motive, a hotărârilor Consiliului Judeţen Brăila şi a contractelor de asociere cu cele două cluburi sportive, în baza cărora Consiliul Judeţean Brăila a suferit un potenţial prejudiciu în sumă totală de 7.512.207 lei, respectiv preluarea în folosinţă gratuită, pe o perioadă de cinci ani, de către Asociaţia Handbal Club "Dunărea" Brăila a unui autoturism proprietate privată a CJ Brăila.

În cazul lui Bunea Stancu, ANI a dispus sesizarea organelor judiciare competente, cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de conflict de interese, precum şi a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie. Totodată, ANI precizează că a dispus iniţierea demersurilor în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.


Evaluările vizându-l pe preşedintele CJ Brăila au fost începute la 16 ianuarie 2012.

Gheorghe Bunea Stancu a câştigat, la ultimul scrutin local, un nou mandat de preşedinte al CJ Brăila, după ce a candidat pe listele USL, din partea PSD.

×
Subiecte în articol: ANI conflict de interese coruptie
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close