Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, acuzat de abuz în serviciu. El ar fi alocat firmelor sale un milion de lei din bani publici

Preşedintele CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, acuzat de abuz în serviciu. El ar fi alocat firmelor sale un milion de lei din bani publici

Preşedintele CJ Călăraşi, Răducu Filipescu, acuzat de abuz în serviciu. El ar fi alocat firmelor sale un milion de lei din bani publici
Sursa foto: Foto: vimeo.com
de M.Z.    |    28 Dec 2011   •   09:48

Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Filipescu ar fi alocat peste un milion de lei din bani publici, către două asociaţii de dezvoltare intracomunitară în care deţine funcţii de conducere.

Răducu Filipescu, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a participat la vot şi a semnat hotărârile de aprobare a bugetelor Judeţului Călăraşi, pentru anii 2009 şi 2010, prin intermediul cărora a fost alocată suma totală de 1.045.000 lei către cele două asociaţii de dezvoltare intercomunitară, Ecoaqua şi Ecomanagement Salubris, în cadrul cărora el deţine calitatea de preşedinte şi funcţia de preşedintele al Consiliului Director, scrie Agerpres.

Cele două firme au ca obiect de activitate finanţarea, organizarea şi reabilitarea serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare şi cea de colectare a deşeurilor reziduale, la nivelul Judeţului Călăraşi.

Societăţile au fost înfiinţate în timpul exercitării celui de-al doilea mandat de preşedinte al CJ Călăraşi (2008 - 2012), al lui Răducu Filipescu, prin hotărâri ale Consiliului.

ANI a sesizat Parchetul în legătură cu posibilul conflict de interese în care este implicat preşedintele consiliului judeţean.

Până în prezent, ANI a constat încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie administrativă şi penală în cazul a altor patru preşedinţi de consilii judeţene: Constantin Nicolescu (Argeş), Constantin Ostaficiuc (Timiş), Gheorghe Bunea (Brăila), Vasile Pruteanu (Neamţ).

 


Ascultă, mai jos, declaraţia preşedintelui CJ Călăraşi, Răducu Filipescu.
 







×
Subiecte în articol: abuz in serviciu firme bani publici
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close