Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA: ”Nu am nicio calitate. Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL””

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA: ”Nu am nicio calitate. Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL””

Preşedintele CJ Ilfov, Marian Petrache, la DNA: ”Nu am nicio calitate. Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL””
Sursa foto: Foto: Facebook
16 Sep 2016   •   10:40

Update: Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. La ieşire din sediul DNA, Marian Petrache a declarat că a fost citat în legătură cu o plângere făcută de Partidul Naţional Liberal privind alegerile locale.

"Am fost chemat azi aici pentru că PNL a depus o plângere după alegerile locale din 2016. (...) Era legată de posibilă mituire a unor consilieri judeţeni pentru a-şi schimba intenţia de vot ... celebra alegere de la Ilfov", a susţinut şeful CJ Ilfov.

Întrebat legat de înregistrarea apărută în presă la acea vreme, el a spus că a fost ''inventată''.

"Pe acea înregistrare aţi inventat-o dumneavoastră, ce să spun? Era o înregistrare în care eu spuneam să nu se dea bani", a adăugat Petrache.

Preşedintele CJ Ilfov a mai susţinut că nu are nicio calitate în dosar.

"Nu am nicio calitate pentru că noi am făcut plângere. (...) Eu sunt cel care a făcut plângerea PNL şi procurorul a cerut lămuriri legate de această plângere", a mai spus el.

Știre inițială: Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Procurorii DNA îl cercetează pe Marian Petrache pentru o posibilă fraudă la vot, la alegerile locale, după ce cauza a fost declinată de anchetatorii din Ilfov.

Dosarul lui Marian Petrache a fost trimis la sfârşitul lunii iunie la DNA, la câteva zile după alegerile locale. Președintele PNL Ilfov apare într-o înregistrare în care ar fi vorbit de aducerea cu maşini a alegătorilor la secţiile de votare.

Dosarul, înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea, era în cercetare la Poliţia Ilfov, pentru infracţiuni de fraudă la votul din 5 iunie, pentru alegerea primarilor, consiliilor locale şi consiliilor judeţene. Poliţiştii de la IPJ Ilfov s-au autosesizat în 11 iunie şi au deschis dosarul penal în care au făcut cercetări “in rem”.

În urma probelor şi a datelor obţinute de poliţişti, procurorul de caz a decis declinarea cauzei la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), au declarat reprezentanţi ai Poliţiei Ilfov.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close