Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile

Preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, arestat preventiv pentru 30 de zile
de S.T.    |    29 Ian 2018   •   16:50

Curtea de Apel Bacău a decis, luni, admiterea contestaţiei făcute de DNA, dispunând arestarea preventivă a preşedintelui Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, pentru 30 de zile, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Iniţial, acesta a fost plasat, pe 19 ianuarie, sub control judiciar, în baza unui mandat emis de magistraţii Tribunalului Bacău, dar procurorii anticorupţie au contestat măsura.

Preşedintele CJ Neamţ a fost reţinut, pe 18 ianuarie, de procurorii DNA pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în cursul anului 2013, Ionel Arsene, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei PSD Neamţ, a primit de la o persoană (martor în cauză) suma de 100.000 euro pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală.

Procurorii susţin că banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close