Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, rămâne în libertate

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, rămâne în libertate

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, rămâne în libertate
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Feb 2014   •   18:19

Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, va fi cercetat în continuare în libertate, sub control judiciar, a decis definitiv, marţi, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a respins recursul procurorilor faţă de măsura preventivă.

Decizia, luată de un complet de doi judecători ai instanţei supreme, este definitivă.

În 12 februarie, instanţa supremă a decis ca preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, urmărit penal pentru trafic de influenţă, să fie cercetat în libertate, sub control judiciar.

Controlul judiciar este o măsură preventivă prevăzută de noul Cod de procedură penală, necesară pentru împiedicarea sustragerii inculpatului de la urmărirea penală.

În perioada în care se află sub control judiciar, Cosma trebuie să se prezinte la Direcţia Naţională Anticorupţie sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat, să informeze cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului întocmit de poliţie şi, să nu părăsească România fără încuviinţarea prealabilă a procurorului, acesta având şi interdicţia de a deţine sau folosi arme.

Vlad şi Mircea Cosma sunt urmăriţi penal pentru trafic de influenţă, fiind acuzaţi de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale, denunţători în cauză.

Citeşte şi:

Deputaţii au dat aviz negativ propunerii de arestare a lui Vlad Cosma



×
Subiecte în articol: Mircea Cosma vlad cosma
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close