Antena 3 CNN Actualitate Plan de digitalizare a platformei CNAS | Andrei Baciu: "Tehnologia schimbă cu totul jocul, iar mentenanța va fi externalizată" | Salariile pe care le vor avea IT-iştii

Plan de digitalizare a platformei CNAS | Andrei Baciu: "Tehnologia schimbă cu totul jocul, iar mentenanța va fi externalizată" | Salariile pe care le vor avea IT-iştii

Andrei Baciu, președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, a declarat miercuri, că instituția are nevoie de o nouă platformă informatică. Aceasta poate fi realizată prin PNRR, iar serviciul de mentenanță ar putea fi externalizat către IT-iştii din mediul privat.

Plan de digitalizare a platformei CNAS | Andrei Baciu: "Tehnologia schimbă cu totul jocul, iar mentenanța va fi externalizată" | Salariile pe care le vor avea IT-iştii
Sursa foto: Agerpres
de Claudia Popovici    |    22 Noi 2023   •   22:16

Președintele CNAS a declarat că sistemul electronic al CNAS este unul învechit. Este nevoie de digitalizarea sistemului și de o nouă platformă care va primi finanțare de 100 de milioane de euro din PNRR.

"Sunt un mare fan tehnologie și un mare fan digitalizare. Lucrurile noi pe care le poate aduce tehnologia în viața noastră, inclusiv în această instituție financiară, cum de altfel ne putem imagina şi la CNAS și la oricare altă instituție.

Tehnologia schimbă cu totul jocul, schimbă cu totul felul în care se întâmplă lucrurile și eficientizează procese.Sistemul ăsta este unul învechit, a fost conceput pentru 20.000 de utilizatori, în momentul de față sunt undeva peste 40.000.

Sunt în jur de 700.000 de tranzacții care sunt validate de acest sistem, servicii medicale care sunt validate de către acest sistem. Ceea ce am vrut să fac, asta este o prioritate principală este de a găsi soluții pe termen scurt, mediu și lung.

Pe termen mediu și lung, evident, este nevoie de o nouă platformă, iar banii din PNRR, sunt 100 de milioane care ne vor oferi posibilitatea să facem o cu totul și cu totul nouă platformă”, a declarat Andrei Baciu la Aleph News.

CNAS angajează IT-iști din mediul privat pentru a gestiona mentenanța platformei, cu un salariu la stat similar cu unul din sistemul privat.

"Nu putem să facem acest lucru in house (n.r. cu resursele IT din interior), nu este nici profilul CNAS, profilul Casei este mai degrabă de a gestiona toate serviciile care se acordă asiguraților. Pentru asta ai nevoie de o mentenanță a platformei, și de aceste posturi de câțiva IT-iști care câștigă, la stat, aproximativ 4.000 de euro net”, a fost concluzia lui Andrei Baciu.

×
Subiecte în articol: CNAS platformã angajări la stat
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close