Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Colegiului Medicilor: Este inacceptabil ca un medic să fie chemat la DNA pentru că a acordat asistenţă medicală unui pacient adus cu ambulanţa

Preşedintele Colegiului Medicilor: Este inacceptabil ca un medic să fie chemat la DNA pentru că a acordat asistenţă medicală unui pacient adus cu ambulanţa

Preşedintele Colegiului Medicilor: Este inacceptabil ca un medic să fie chemat la DNA pentru că a acordat asistenţă medicală unui pacient adus cu ambulanţa
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Iun 2012   •   20:26

Este inacceptabil ca un medic sa fie chemat la DNA pentru că a acordat asistenţă medicală unui pacient adus cu ambulanţa, este de părere Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România, care a precizat că audierea medicului Şerban Brădişteanu şi a profesorului Ioan Lascăr la DNA va fi analizată în Consiliul Naţional al Colegiului Medicilor din România.

"N-am înţeles această revărsare de ură, de lipsă de comspasiune indiferent despre ce persoană este. Am văzut nişte imagini care m-au determinat să cred că ne merităm soarta. Nu avem un sentiment compasiune pentru o persoană care a greşit sau nu dar care a trecut printr-o criza existenţială. (...)  Vom reacţiona la acest atac la independenţa profesională a medicilor. Este inacceptabil ca un medic să fie chemat la DNA pentru că a acordat asistenţă medicală unui pacient adus cu ambulanţa" a spus Astărăstoae în cadrul ediţiei de marţi a emisiunii "La ordinea zilei" de la Antena 3.

"Este inadmisibil ca două personalităţi marcante ale lumii medicale, precum profesorul Lascăr  şi medicul Brădişteanu, să fie târâte la DNA înainte ca să existe vreo probă că au greşit, au tergiversat ceva" a adăugat profesorul Astărăstoae.


Medicii Şerban Brădişteanu şi Ioan Lascăr au fost audiaţi, marţi, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA),  într-un dosar pentru favorizarea fostului premier Adrian Năstase. Brădişteanu şi trei ofiteri de poliţie sunt urmăriţi penal în acest dosar, în timp ce Lascăr a fost citat în calitate de martor.

Audierile vin în contextul declaraţiilor procurorului general, Laura Codruţa Kovesi, care a declarat că i s-a părut că diagnosticul în cazul lui Năstase a fost unul suspect.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "LA ORDINEA ZILEI" DE LA ANTENA 3.

×
Subiecte în articol: Vasile Astãrãstoae
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close