Antena 3 CNN Actualitate Președintele Colegiului Medicilor din Neamț a pierdut lupta cu COVID-19. Chirurgul Iosif Koszeghi a murit

Președintele Colegiului Medicilor din Neamț a pierdut lupta cu COVID-19. Chirurgul Iosif Koszeghi a murit

Medicul chirurg Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor din Neamț, a pierdut lupta cu COVID-19. Medicul a fost diagnosticat pozitiv, imediat după cumplitul incendiu izbucnit la secția de ATI a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Președintele Colegiului Medicilor din Neamț a pierdut lupta cu COVID-19. Chirurgul Iosif Koszeghi a murit
de Iulia Gorgorin    |    13 Dec 2020   •   17:06

Iosif Koszeghi, președintele Colegiului Medicilor, a murit după ce a fost diagnosticat cu coronavirus. Medicul chirurg al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost internat inițial la Bisericani, apoi în secția de ATI de la Piatra Neamț. 

Medicul a fost transferat la un spital din Cluj la începutul lunii decembrie, unde era intubat de o săptămână

Fusese confirmat infectat cu coronavirus și, pe fondul altor probleme de sănătate, a fost îngrijit la secția de terapie intensivă. În ciuda eforturilor doctorilor, boala s-a dovedit mai puternică.

Iosif Koszeghi despre incendiul de la Piatra Neamţ: "Acolo a fost un scurtcircuit"

"Va dați seama că, cu aceste aparate de respirat, s-au încărcat liniile electrice. Pentru că ele erau probabil calculate pentru o anumită intensitate. Dar noi avem și tehniceni acolo la spital. Spitalul nu este format numai din medici. Trebuiau să prevadă în cazul acesta dacă instalațiile duc intensitatea la care este solicitata linia, sau nu" ,a declarat dr. Koszeghi Iosif, Președintele Colegiului Medicilor din Neamț, în direct la Antena 3.

Dr. Iosif Koszeghi împlinise 71 de ani, pe 30 octombrie

A fost președintele Colegiului Medicilor Neamț mai multe mandate, începând cu anul 2003 și de-a lungul carierei a fost medicul șef al secției Chirurgie Generală de la Piatra-Neamț. Născut la Oradea, după absolvirea facultății a fost angajat la Spitalul Bicaz și din 1984 a fost medic chirurg la Spitalul Județean Neamț.

A fost un medic foarte apreciat de miile de pacienți pe care i-a operat și considerat un bun diplomat de colegii săi, potrivit mesagerulneamt.ro.

Reamintim că două saloane de Terapie Intensivă au fost cuprinse de flăcări luna trecută. 16 pacienţi se aflau internaţi în stare critică şi primeau îngrijiri în medicale pe secţia ATI-COVID a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ.

În total, 14 pacienţi cu COVID au murit în urma tragediei de la ATI Piatra Neamţ.

 

×
Subiecte în articol: medic Iosif Koszeghi Piatra Neamț COVID-19
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close