Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Colegiului Medicilor: Nu este normal să fie criticaţi toţi doctorii

Preşedintele Colegiului Medicilor: Nu este normal să fie criticaţi toţi doctorii

Preşedintele Colegiului Medicilor: Nu este normal să fie criticaţi toţi doctorii
Sursa foto: Vasile Astãrãstoae
26 Mar 2009   •   13:01

Colegiul medicilor se plânge de o campanie dură împotriva acestei bresle. Preşedintele colegiului, Vasile Astărăstoae a declarat că nu este normal să fie criticaţi toţi medicii, în condiţiile în care cei mai mulţi dintre ei îşi fac datoria faţă de pacienţi. Astărăstoaie recunoaşte însă că sistemul de sănatate are dificultăţi în ceea ce priveşte distribuţia cadrelor medicale la nivel regional.

Preşedintele Colegiului Medicilor spune că, în urma campaniei de denigrare a medicilor, au de suferit şi pacienţii.

"Medicii consideră că societatea nu le recunoaşte calităţile, meritele profesionale, iar pacienţii sunt mulţumiţi sau nemulţumiţi de profesionalismul medicilor. Ca dovadă, această campanie deşănţată, de un populism greţos şi de o demagogie cretinoidă, nu a impresionat în mare măsură", susţine Astărăstoae.

Vasile Astărăstoae recunoaşte, însă, că sistemul de sănatate are dificultăţi în ceea ce priveşte distribuţia cadrelor medicale la nivel regional.

"Sistemul de sănatate are dificultăţi. Suntem pe antepenultimul loc din Europa ca număr de medici. Distributie este inegală şi se vorbeşte şi de reduceri bugetare."

În urmă cu o lună jumătate, ministrul Sănătăţii, Ion Bazac a criticat Colegiul Medicilor pentru felul în care au gestionat cazul de la Slatina. Acesta a declarat că ancheta s-a mişcat prea încet în spitalul din Slatina şi că se impune o puternică restructurare.

Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close