Antena 3 CNN Actualitate Președintele FADERE: Nu cred că cei din diasporă au fost violenți. Am remarcat prezența unor partide de opoziție. Ce căutau să alimenteze forțe oculte?

Președintele FADERE: Nu cred că cei din diasporă au fost violenți. Am remarcat prezența unor partide de opoziție. Ce căutau să alimenteze forțe oculte?

Președintele FADERE: Nu cred că cei din diasporă au fost violenți. Am remarcat prezența unor partide de opoziție. Ce căutau să alimenteze forțe oculte?
Sursa foto: Foto: Facebook/Mihail Bruștuc
12 Aug 2018   •   13:43

Președintele FADERE, Daniel Țecu, a vorbit la Antena 3 despre mitingul diasporei și spune că va cere lămuriri în privința protestatarilor violenți.

Mai mult, președintele Federației Asociaților de Români din Europa acuză deturnarea acestui protest, de către voci care au venit în diasporă și au îndemnat la nesupunere civică.

”Suntem foarte indignați că un miting al românilor de pretutindeni a fost transformat într-o bătaie de stradă. Vom cere lămuriri, dacă persoanele care au lovit jandarmii sunt sau nu din diasporă. Să înțelegem dacă în spatele unui miting al diasporei se ascund forțe oculte. Vrem să știm cine sunt cei care cu două-trei săptămâni înainte umblau prin diaspora ca să înfierbânte, să înrăutățească pe români ca atunci când ajung în țară să dea foc partidelor politice. De exemplu SIE, se presupune că are informații despre ce se întâmplă în diaspora. Care a fost scopul lor? Cui servea să aducă români în țară? Eu nu cred că cei care au fost violenți în Piață sunt din diasporă. Nu sunt de acord cum a fost folosită forța de către jandarmi, nu la nivel general, ci particular. Am văzut oameni cu mâinile ridicate loviți de jandarmi (...) De 12-13 ani particip la organizarea manifestațiilor în afară, nu am văzut niciodată români violenți în diaspora. Au lovit o femeie, îi căzuse casca, s-au comportat, să mă scuzați, ca vitele (...) Dacă vorbim de diaspora din Europa sunt 4-500 de asociații. Dintre toate am văzut în ultimele luni că aproape toate s-au depărtat de acest miting. Au văzut persoane din România care au venit și au transmis un anumit gen de mesaj. Și-au dat seama că nu vor să participe la așa ceva, că ar scăpa de sub control. Nu pentru că românii nu vor să vină ci pentru că se temeau că acest miting va deveni, așa cum s-a întâmplat, vorbim de sedii de partide arse, cucerirea Guvernului. Acesta este motivul pentru care nicio asociație serioasă nu s-a legat de așa ceva. Am remarcat prezența unor partide de opoziție de la început, chiar și în seara mitingului dar și de înainte cu două-trei săptămâni. Să ne punem întrebarea ce căutau aceste partide să alimenteze aceste forțe oculte” a spus Daniel Țecu, președintele FADERE.

 

 

×
Subiecte în articol: protest diaspora
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close