Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis a decis revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Președintele Iohannis a decis revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

Președintele Iohannis a decis revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi
09 Iul 2018   •   09:57

Președintele Klaus Iohannis a decis revocarea șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. 

Anunţul purtătorului de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, vine în contextul în care astăzi a expirat practic ultimatumul dat de Coaliţie lui Klaus Iohannis pentru a semna decretul de revocare din funcţie a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

„Președintele României consideră că România nu poate face pași înapoi de la statutul de țară în care domnește legea. În România, lupta împotriva corupției nu trebuie să fie blocată în niciun fel. Niciuna dintre instituțiile implicate în această luptă nu trebuie să fie supusă încercărilor de decredibilizare. România trebuie să rămână un stat de drept, prin decizia fiecărui cetățean de a respecta Constituția și regulile acestei țări. O abatere de la acest principiu ar însemna o lovitură și o diminuare a statului de drept. Într-un stat de drept, hotărârile constituționale trebuie toate respectate. Judecătorilor constituționali le revine responsabilitatea uriașă de a nu se îndepărta de la spiritul Constituției,care se fundamentează pe tradițiile democratice ale poporului român și pe idealurile Revoluției din 1989. Hotărârile CCR trebuie respectate și aplicate nu numai de președintele României, ci și de majoritatea politică, o majoritate care decice modificări legislative cu impact major asupra statului de drept. Curtea Constituțională a decis că „președintele României urmează să emită decretul de revocare din funcție a procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi”.  

„Președintele Iohannis a afirmat constant că respectă Constituția și legile țării și a acționat permanent în acest sens. Prin urmare, în executarea deciziei CCR, președintele României a semnat astăzi decretul de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror-șef al DNA. Președintele Iohannis subliniază că lupta împotriva corupției nu trebuie în niciun caz abandonată și încetinită. Banul public nu poate fi folosit în interes personal sau în grup. Klaus Iohannis atrage atenția că, indiferent de numele procurorul șef al DNA, această instituție are obligația să-și continue activitatea la cel mai înalt nivel de performanță”. 

×
Parteneri
Bugete record la stat pentru casă şi maşină. Anunțul ministrului Mediului
x close