Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis: Nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze

Președintele Iohannis: Nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze

Președintele Iohannis: Nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
07 Noi 2018   •   19:53

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, la Gala Topului Naţional al Firmelor, că "nu mai putem accepta o Românie cu mai multe viteze, la fel cum nu putem fi de acord cu o Uniune Europeană cu mai multe viteze", în contextul în care a vorbit despre infrastructura deficitară. 

"O altă problemă o reprezintă infrastructura deficitară, care nu este doar un impediment pentru dezvoltarea mediului de afaceri, ci şi pentru progresul regiunilor şi al comunităţilor locale", a afirmat el. 

Potrivit şefului statului, "în absenţa infrastructurii de transport, unele regiuni ale ţării ajung să fie pur şi simplu ocolite de investitori, ceea ce se reflectă, implicit, în scăderea locurilor de muncă şi a nivelului de trai". 

"Nemulţumirea locuitorilor acestor regiuni este, evident, îndreptăţită şi se manifestă în proteste tot mai frecvente, în încercarea, totuşi, de a-i determina pe decidenţii politici să se trezească şi să acţioneze", a punctat Iohannis. 

În opinia sa, infrastructura trebuie tratată ca "prioritate zero", cu seriozitate, profesionalism şi responsabilitate, pentru că influenţează în mod direct şi decisiv viitorul ţării. 

"Consider că situaţia actuală, în care se vorbeşte mult, mult prea mult, dar se face prea puţin pentru infrastructură, trebuie să se schimbe cât mai rapid", a subliniat preşedintele

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close