Antena 3 CNN Actualitate Președintele Iohannis a depus o coroană de flori la clubul Colectiv, la un an de la tragedie

Președintele Iohannis a depus o coroană de flori la clubul Colectiv, la un an de la tragedie

Președintele Iohannis a depus o coroană de flori la clubul Colectiv, la un an de la tragedie
Sursa foto: Foto: www.presidency.ro
de M.Z.    |    30 Oct 2016   •   08:04

UPDATE 09.20 - Președintele Klaus Iohannis a depus o coroană de flori, duminică dimineață, la clubul Colectiv din Capitală, în memoria victimelor tragediei care a avut loc în urmă cu un an.

”A trecut exact un an de la tragedia de la Colectiv. O tragedie care a curmat vieţi, a schimbat destine şi a schimbat şi România”, a spus Iohannis, după ce a depus o coroană de flori şi a aprins o lumânare la clubul Colectiv. 

La ora 10, șeful statului se va întâlni cu familiile celor decedați, dar și cu o parte din supraviețuitori.

----------------------------

Știrea inițială 08.04

Preşedintele Klaus Iohannis va depune, la ora 9.00, la Clubul "Colectiv", o coroană de flori în memoria victimelor tragicului eveniment petrecut anul trecut, anunţă Administraţia Prezidenţială.

În clubul Colectiv din Bucureşti, s-a produs cea mai cumplită tragedie din istoria contemporană a țării, în urmă cu un an. Artificiile aprinse în timpul concertului susţinut de trupa Goodbye to Gravity au declanşat un incendiu nimicitor. 

În doar 61 de secunde, focul a adus iadul pe Pământ. Timp de cinci luni, s-a murit încontinuu. Au pierit în foc sau în spitale, omorâţi de infecţii şi neputinţa sistemului, artişti, arhitecţi, fotografi, jurnalişti, olimpici.

La un an de la Colectiv, nu numai că nu s-a găsit niciun vinovat, dar nu s-a început judecata în niciunul din cele patru dosare deschise în urma tragediei. În dosarul principal, instrumentat de Parchetul General, cei trei patroni ai clubului Colectiv şi trei reprezentanţi ai firmei pirotehnice care a instalat artificiile sunt acuzaţi de ucidere din culpă pentru cele 64 de victime şi vătămare corporală în cazul a 20 de răniţi. 

×
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close