Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis a anunțat care sunt întrebările pentru referendumul pe Justiție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat care sunt întrebările pentru referendumul pe Justiție

Președintele Klaus Iohannis a anunțat care sunt întrebările pentru referendumul pe Justiție
Sursa foto: foto- presidency.ro
25 Apr 2019   •   12:15

Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul pentru organizarea unui referendum național pe Justiție și a anunțat care vor fi întrebările la care cetățenii sunt așteptați să-și exprime punctul de vedere. 

Administrația Prezidențială: „Luând act de preocuparea intensă și constantă a societății românești față de necesitatea combaterii fenomenului corupției, a asigurării integrității și exercitarea funcțiilor și demnităților publice, având în vedere hotărârea Parlamentului României privind solicitarea președintelui României referitoare la organizarea unui referendum național, consultativ cu privire la probleme de interes național, în temeiul prevederilor art. 2, art. 90 și art. 100, alin. 1 din Constituție, precum și ale art. 2, alin. 1, litera C, art. 11, art. 12, alin. 2 și art. 15, alin. 1, litera C, din Legea nr. 3/2000, privind organizarea și desfășurarea referendumului, președintele României decretează:

Poporul român este chemat să-și exprime voința cu privire la următoarele probleme de interes național: 

1. Interizicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție 

2. Interizicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe

Cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin DA sau NU la următoarele întrebări:

1. „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?”

2. „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”

×
Subiecte în articol: referendum justitie Klaus Iohannis
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close