Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

Klaus Iohannis le-a transmis românilor un îndemn dur înainte de Paște. Președintele României spune că nu e cazul momentan ca măsurile de restricție să se relaxeze și e foarte important ca toată lumea să le respecte acum, mai mult ca oricând. "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!", a spus președintele.

Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"
Sursa foto: Presidency
15 Apr 2020   •   12:15

"Nu avem niciun motiv de relaxare. Avem peste 7.000 de persoane infectate. Avem de ieri până azi 20 de persoane care au murit. Avem de ieri până azi 340 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Nici vorbă de relaxare. Ca să fie cât mai clar ce am spus ieri, poate n-a ajuns la toată lumea. Cuvântul de ordine este "Stați acasă".

E regretabil să observăm că cele mai bune intenții creează cele mai mari complicații. Așa se pare că se întâmplă cu un așa-zis acord încheiat între MAI și Biserica Ortodoxă. Probabil că nu s-a înțeles foarte bine ce se dorește. Mulți români au înțeles că e cazul să ne relaxăm. Nu e cazul să ne relaxăm. Explicațiile care s-au dat au fost prea optimiste.

Așadar, peste câteva minute voi începe o ședință cu premierul Orban, ministrul Vela, alți miniștri și consilieri. În cadrul acestei ședințe, voi solicita premierului Orban și ministrului de Interne să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care respectă principiul "stați acasă", care se încadrează perfect în solicitările din decretul care prelungește starea de urgență.

Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu ministrul Sănătății, același lucru pe care-l spun experții, OMS: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!", a spus Iohannis, înainte de ședința cu premierul Orban și alți miniștri din Guvern.

Klaus Iohannis: "Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!"

×
Subiecte în articol: Palatul Cotroceni Klaus Iohannis
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close