Antena 3 CNN Actualitate Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru toți părinții din România

Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru toți părinții din România

Președintele Klaus Iohannis încurajează părinții să-și trimită copiii la școală. ”Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită”, a spus Klaus Iohannis, miercuri, la Palatul Cotroceni.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj pentru toți părinții din România
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Țigănilă    |    09 Sep 2020   •   18:17

”Obiectivul unei educații de calitate trebuie să rămână prioritar, chiar dacă ne confruntăm cu o criză sanitară. (...) Mă adresez și părinților care în mod firesc sunt preocupați și îngrijorați de modul în care vor evolua lucrurile începând cu 14 septembrie.

Vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală și să le explicați că pentru un timp școala va fi diferită, dar dacă vom respecta regulile vom depăși cu bine această situație”, a spus președintele.

Potrivit președintelui, decizia de a deschide școlile este una corectă.

Klaus Iohannis: Nu putem reduce riscul de infectare la zero

”Nu putem reduce riscul de infectare la zero, dar în același timp este foarte important să conștientizăm că prin respectarea regulilor de bază fiecare contribuie la siguranța întregii comunități”, a mai spus președintele.

Potrivit lui Klaus Iohannis, limitarea accesului la educație are consecințe negative majore pentru generațiile tinere și ne afectează tuturor viitorul.

Coronavirus în România, 9 septembrie 2020. Încă o zi cu peste 1.000 de cazuri

Coronavirus în România, 9 septembrie 2020. Grupul de Comunicare Strategică a anunţat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus. Potrivit datelor oficiale, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1271 de cazuri noi din 24.043 teste.

1271 de cazuri noi - 24.043 teste

Până miercuri, 9 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 98.304  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

41.002 pacienți au fost declarați vindecați și 12.557 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.271 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.  

Până astăzi, 4.018 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citiți și:

Klaus Iohannis: Școala începe în condiții diferite

×
Subiecte în articol: parinti elevi Klaus Iohannis
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close