Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis: În privința legii de mărire a salariilor din Sănătate și Educație, eu sunt pozitiv. O aștept la promulgare

Klaus Iohannis: În privința legii de mărire a salariilor din Sănătate și Educație, eu sunt pozitiv. O aștept la promulgare

Klaus Iohannis: În privința legii de mărire a salariilor din Sănătate și Educație, eu sunt pozitiv. O aștept la promulgare
Sursa foto: Foto: Klaus Iohannis/Facebook
08 Noi 2016   •   11:11

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, marți dimineață, o primă reacţie la scandalul majorării salariilor în Sănătate şi Educaţie. Iohannis a evitat să intre în detalii despre fond sau despre acuzaţiile de fraudare a votului, afirmând doar că va analiza legea atunci când va ajunge la promulgare.

"Aceste lucruri se vor lămuri între cei care trebuie să lămurească această chestiune, bănuiesc în Parlament. În ce priveşte legea, eu sunt pozitiv. Aştept legea la promulgare", a spus Iohannis, întrebat de jurnaliști cum comentează votul la legea privind majorările salariale.


Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, luni, Ordonanţa 20/2016 cu amendamentele aduse la comisiile de specialitate, care prevăd majorări salariale în Educaţie şi Sănătate în medie cu 15%. Liberalii au absentat de la vot.

Marţi, PNL a anunţat că va contesta votul din Camera Deputaţilor asupra acestei legi.

Alina Gorghiu: ”Legea a fost un furt!”

Liberalii au prezentat pe Facebook imagini potrivit cărora la votul din Camera Deputaţilor erau prezenţi 168 de deputaţi, şi nu 184 câţi au fost anunţaţi.

"Votul din Camera Deputaţilor asupra legii privind majorările salariale în Educaţie şi Sănătate a fost viciat prin minciună. PSD a minţit că are suficienţi oameni în sală pentru a vota legea, anunţând o prezenţă de 184 de parlamentari. Imaginile arată că în sală nu se aflau decât 168", au susţinut liberalii.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close