Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis anulează recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni în urma tragediei de la Colectiv

Klaus Iohannis anulează recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni în urma tragediei de la Colectiv

Klaus Iohannis anulează recepția de 1 Decembrie de la Cotroceni în urma tragediei de la Colectiv
Sursa foto: Foto: Facebook
23 Noi 2015   •   16:42

Pentru prima dată în ultimii 25 de ani, preşedintele României a decis ca recepţia tradiţională de 1 Decembrie să nu mai aibă loc anul acesta. Surse din Administraţia Prezidenţială spun că preşedintele doreşte să marcheze prin sobrietate momentele dificile prin care trece România, dupa incidentul Colectiv şi lumea internatională, după atentatele de la Paris, şi se va limita doar la participarea la parada militară de 1 Decembrie din Piaţa Constituţiei.

Astfel de recepţii au fost organizate în ultimii ani cu fiecare ocazie de Ziua Naţională, ultima având loc chiar anul trecut, la finalul mandatului preşedintelui Traian Băsescu. La aceste recepţii oficiale sunt invitaţi lideri politici, personalităţi culturale şi din lumea sportului, oameni de afaceri, precum şi reprezentanţi ai cancelariilor străine şi diplomaţi.
 
Klaus Iohannis urmează să participe la o paradă de 1 Decembrie, însă nu s-a stabilit încă dacă este vorba despre parada din Bucureşti sau din alt oraş al ţării.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În trei săptămâni de la tragedie au decedat alte 33 de persoane, numărul victimelor ajungând, duminică, la 60.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost rănite şi internate în spitale din Capitală. Dintre acestea, 39 au fost transportate spre unităţi sanitare din străinătate, însă zece au decedat, trei în Marea Britanie, unul în Israel, doi în Olanda, unul în drum spre Elveţia, unul în Franţa şi doi în Germania.



×
Subiecte în articol: 1 Decembrie Klaus Iohannis
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close