Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele României a renunţat la visul său de a reveni pe mare. Băsescu e gata de agricultură

Preşedintele României a renunţat la visul său de a reveni pe mare. Băsescu e gata de agricultură

Preşedintele României a renunţat la visul său de a reveni pe mare. Băsescu e gata de agricultură
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    31 Dec 2013   •   09:59

Preşedintele României a renunţat la visul său de a reveni pe mare după încheierea mandatului şi a luat decizia de a investi în agricultură.

Visul prezidenţial a fost împlinit de fata cea mare, Ioana Băsescu, în luna septembrie. Pentru că salariul de preşedinte era prea mic pentru a lua un credit, şi-a pus fiica să ia un credit bancar de un milion de euro, pentru a cumpăra 300 de hectare în comuna Nana, din Călăraşi.

Creditul acordat de CEC, bancă de stat, Ioanei Băsescu, a dat naştere unui întreg scandal. Regulile băncii au fost modificate în favoarea Ioanei Băsescu.

Fiica preşedintelui a primit un credit preferenţial aprobat în timp record, singurul credit de un milion de euro acordat de CEC Bank unei persoane fizice. Terenul a fost supraevaluat de bancă, deşi în ultima perioadă băncile subevaluează garanţiile. Din veniturile de notar, Ioana Băsescu va plăti 7.000 euro lunar.

Achiziţia moşiei prezidenţiale a ajuns şi în Parlamentul României, acolo unde au fost înfiinţate 2 comisii de anchetă, una pentru a cerceta modul în care CEC Bank a acordat creditul, iar cealaltă pentru a cerceta achiziţionarea lotului de 300 de hectare.

Citeşte şi:

Familia Băsescu, o familie de MILIOANE DE EURO



×
Parteneri
Cod galben de vreme rea pentru jumătate de țară
x close