Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Senatului transmite condoleanţe familiilor românilor decedaţi în Muntenegru

Preşedintele Senatului transmite condoleanţe familiilor românilor decedaţi în Muntenegru

Preşedintele Senatului transmite condoleanţe familiilor românilor decedaţi în Muntenegru
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    24 Iun 2013   •   14:42

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a transmis, luni, în numele Parlamentului român şi al autorităţilor din România, mulţumiri autorităţilor şi cetăţenilor din Muntenegru care s-au implicat direct, fie acordând ajutor la faţa locului, fie donând sânge pentru cetăţenii români răniţi.
   
"Doresc să le transmit mulţumiri autorităţilor muntenegrene care s-au implicat în acest accident şi au luat măsuri rapide pentru gestionarea acestei situaţii extrem de dificile. În plus, doresc să le mulţumesc, în numele Parlamentului din România şi autorităţilor române, cetăţenilor muntenegreni, care s-au aflat la locul tragediei şi care s-au implicat direct, fie acordând ajutor la faţa locului, fie donând sânge pentru cetăţenii români răniţi", precizează Antonescu.

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Cum s-au mobilizat autorităţile române în sprijinul răniţilor aflaţi în spitalele din Podgoriţa

Crin Antonescu a transmis un mesaj pentru familiile românilor implicaţi în accidentul de lângă Podgoriţa, capitala Muntenegru, precum şi un mesaj de condoleanţe pentru familiile celor decedaţi în accident.
   
"Am aflat cu tristeţe de accidentul deosebit de grav în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, pe o şosea dintr-o regiune montană situată în apropiere de Podgoriţa, capitala Muntenegru. În numele Senatului României şi al meu personal, transmit regretul profund pentru tragedia întâmplată şi cele mai sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi în acest accident", se arată într-un mesaj al Senatului transmis agenţiei Mediafax.

ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. Cum arată un TRASEU MONTAN în ţara în care au murit 18 români

"Suntem, totodată, alături de cei care au fost răniţi în acest nefericit accident, exprimându-ne speranţa că au primit cele mai bune ajutoare medicale şi că au fost transportaţi cu grijă la spitalele din Muntenegru", se mai precizează în mesaj.
   
Cel puţin 19 persoane au murit după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut într-o prăpastie, în Muntenegru, duminică după-amiază.

Alţi 27 de pasageri au suferit răni moderate. Un copil muntenegrean care era pe pod a fost acroşat uşor de autocar şi a fost rănit.
   
Accidentul a avut loc imediat după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie.

Cauza accidentului nu a fost stabilită, dar se pare că şoferul nu a adaptat viteza la acel segment de drum alunecos, relatează site-ul postului B92.
   
ACCIDENT ÎN MUNTENEGRU. EXCLUSIV: Raed Arafat: Sunt impresionat de mobilizarea autorităţilor din Muntenegru
   

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu accident in muntenegru
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close