Antena 3 CNN Actualitate Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Serbiei: Migranți vor exista în continuare, fluxul nu se va opri

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Serbiei: Migranți vor exista în continuare, fluxul nu se va opri

Klaus Iohannis, după întâlnirea cu președintele Serbiei: Migranți vor exista în continuare, fluxul nu se va opri
08 Mar 2018   •   11:59

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, că vor exista migranţi în continuare la graniţa dintre Serbia şi România, precizând însă că nu există probleme între cele două ţări în această privinţă.

"Migranţi vom avea şi în continuare, nu trebuie să-şi facă nimeni iluzii că se va opri fluxul migratoriu şi atunci e nevoie de proceduri foarte clare, pe zona de graniţă. (...) Sunt convins că se vor găsi colaborări din ce în ce mai eficiente. (...) Cred că nu avem nicio problemă între Serbia şi România în această privinţă", a declarat Iohannis, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său sârb, Aleksandar Vucic, aflat în vizită oficială la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit joi, la Palatul Cotroceni, pe omologul său sârb, Aleksandar Vucic, care efectuează o vizită oficială la Bucureşti.

Vucic a fost întâmpinat de Iohannis pe platoul de ceremonii de la Palatul Cotroceni, unde, după prezentarea onorului de către Garda de Onoare, s-au intonat cele două imnuri de stat.

Cei doi preşedinţi vor avea convorbiri tete-a-tete şi oficiale, iar apoi vor susţine o declaraţia de presă comună.

"În această nouă calitate a dvs de președinte al Serbiei, vă felicit pentru acest lucru. Mă bucur să pot constata după discuțiile aprofundate că relațiile dintre Romania și Serbia sunt foarte bune și vor fi și mai bune. Suntem optimiști în această privință. Am abordat o varietate de teme și rezultatele cu siguranță se vor vedea. Am discutat despre relația bilaterală, relația economică dintre țările noastre. Serbia e principalul nostru partener din Balcanii de Vest. Am avut un schimb de trei miliarde de euro, o creștere foarte importantă față de ce am avut acum cinci ani. Am discutat despre interconectările dintre cele două țări, în domeniul eneergetic și în transporturi. Am vorbit, evident, și despre românii din Serbia și despre sârbii din România. Vorbesc despre minoritățile din țările noastre care au un rol foarte important. Am discutat nevoia unei colaborări mai intense și între specialiști. Am foarte bucuros, domnul președinte mi-a comunicat că a fost o persoană care reprezintă Serbia în comunitatea mixtă. Am luat-o ca pe un semn foarte pozitiv", a spus Iohannis. 

"Am discutat despre aspirațiile europene ale Serbiei, despre drumul Serbiei spre UE și cum poate România să o sprijine. Am discutat și despre Kosovo. E o temă care e complicată și cred că soluționarea problemei va însemna un pas enorm în direcția europeană pentru toată zona Balcanilor de Vest. Vom discuta rolul pe care România poate să-l joace în soluționarea acestor chestiuni", a adăugat președintele. 

"Sunt convins că astăzi, prin vizita domnului poreședinte, am dat un nou impuls relației România - Serbia și vom continua pe acest drum", ;și-a încheiat Iohannis discursul. 

×
Subiecte în articol: Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close