Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele şi premierul, la Bruxelles. Băsescu: România va susţine reglementarea mai strictă a sistemului bancar

Preşedintele şi premierul, la Bruxelles. Băsescu: România va susţine reglementarea mai strictă a sistemului bancar

Preşedintele şi premierul, la Bruxelles. Băsescu: România va susţine reglementarea mai strictă a sistemului bancar
Sursa foto: basescu
18 Iun 2009   •   10:18

Preşedintele Traian Băsescu, împreună cu premierul Emil Boc merg joi la Bruxelles, unde vor participa la întâlnirea periodică a şefilor de stat şi de guvern din Uniunea Europeană. În cele două zile ale reuniunii vor fi discutate mai multe probleme cu care se confruntă Uniunea în această perioadă, cum ar fi situaţia financiară a statelor membre, dar şi măsurile de mediu pe care Europa trebuie să le ia pentru a limita schimbările climatice provocate de încălzirea globală.

La toate acesta, se adaugă probleme externe, cum ar fi conflictele din Afganistan şi Irak, dar şi recentele proteste antiguvernamentale din Iran.

Înainte de plecare, preşedintele a declarat că printre subiectele care vor fi luate în discuţie, o importanţă sporită o vor avea analiza eficienţei măsurilor anti criza financiară, adoptate în plan naţional şi european. În acest sens, potrivit preşedintelui, România va avea o poziţie fermă în susţinereaimplementării unui sistem de regelementare mai strict a sitemului bancar.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Traian Băsescu Boc România UE sistem bancar
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close