Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Siriei, în România: Extrădarea lui Omar Hayssam, printre temele abordate la Cotroceni

Preşedintele Siriei, în România: Extrădarea lui Omar Hayssam, printre temele abordate la Cotroceni

Preşedintele Siriei, în România: Extrădarea lui Omar Hayssam, printre temele abordate la Cotroceni
Sursa foto: Foto: mae.ro
10 Noi 2010   •   08:38

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, a început miercuri o vizită de două zile în România. Cu această ocazie se aşteaptă semnarea acordului de extrădare dintre România şi Siria. Pe baza acestui acord ar putea fi adus în ţară Omar Hayssam.

Unul dintre cele mai importante subiecte ce vor fi abordate de cei doi lideri de stat va fi extrădarea lui Omar Hayssam. Acestea a fost condamnat în România la 20 de ani de închisoare, în iunie 2007, pentru terorism.

În urmă cu câteva zile, directorul SRI, George Maior, declara că este convins că Omar Hayssam îşi va ispăşi pedeapsa în România.

Vizita preşedintelui sirian vine ca urmare a invitaţiei făcute de preşedintele Traian Băsescu în contextul aniversării a 55 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două ţări.

Cu ocazia vizitei în România, preşedintele Bashar Al-Assad va avea convorbiri oficiale cu şeful statului român, cu primul-ministru şi cu preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Acesta nu este prima întâlnire a celor doi preşedinţi. În urmă cu doi ani, preşedintele Traian Băsescu a efectuat o vizită oficială în Republica Arabă Siriană, la invitaţia omologului său.

 



 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close