Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Sloveniei: Ne-ar plăcea să vedem România în spaţiul Schengen cât de curând

Preşedintele Sloveniei: Ne-ar plăcea să vedem România în spaţiul Schengen cât de curând

Preşedintele Sloveniei: Ne-ar plăcea să vedem România în spaţiul Schengen cât de curând
Sursa foto: Foto: sigmalive.com
04 Noi 2010   •   11:07

România ar trebui să aibă acces în spaţiul Schengen, în martie 2011. Declaraţia îi aparţine preşedintelui Sloveniei, la finalul unei întrevederi cu preşedintele Traian Băsescu. Şeful statului, aflat în vizită la Ljublana, a criticat guvernele care susţin că România nu trebuie să fie inclusă în spaţiul Schengen, din cauza problemei romilor.

Preşedintele Traian Băsescu susţine că aderarea României la spaţiul Schengen din martie 2011 depinde numai de criterii tehnice, care au fost respectate până acum de ţara noastră.

Preşedintele sloven l-a asigurat pe Traian Băsescu de susţinerea ţării sale în ceea ce priveşte aderarea la spaţiul Schengen. Potrivit liderului de la Ljubljana, România ar trebui să aibă acces în spaţiul Schengen în martie anul viitor.

"Susţinem extinderea spaţiului Schengen şi ne-ar plăcea să vedem România în spaţiul Schengen cât de curând", a spus preşedintele sloven Danilo Turk.

Cei doi şefi de stat au discutat şi despre măsurile adoptate de Uniunea Europenă şi de statele membre pentru depăşirea crizei economice, despre rezultatele Consiliului European de toamnă, dar şi viitorul european al statelor din Balcanii de Vest şi din Estul Europei.

Slovenia susţine aderarea României la Schengen



×
Subiecte în articol: slovenia spatiul Schengen presedinte
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close