Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, plasat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, plasat în arest la domiciliu

Preşedintele suspendat al CJ Arad, Nicolae Ioţcu, plasat în arest la domiciliu
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Aug 2015   •   15:41

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost plasat în arest la domiciliu. Acesta fusese arestat într-un dosar de trafic de influenţă, după ce ar fi luat 400 de mii de euro şpagă pentru atribuirea unui contract de dotare a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, Marius Cojocaru, a declarat că măsura arestului preventiv în cazul lui Nicolae Io?cu a fost înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, începând de vineri şi până în 19 septembrie.

În urma acestei decizii, care este definitivă, preşedintele suspendat al CJ Arad va avea anumite restricţii, între care obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, de a se prezenta la organule de urmărire penală de câte ori va fi chemat şi interdicţia de a comunica cu martorii şi inculpaţii din dosarul în care este judecat.
   
Preşedintele suspendat al Consiliului Jude?ean Arad, Nicolae Ioţcu, a fost trimis în judecată de DNA Timişoara pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 40.000 de euro de la administratorul unei firme pentru atribuirea preferenţială a unui contract, în dosar fiind judecat şi un director din CJ.
   
Liberalul Nicolae Ioţcu a fost reţinut în 24 iulie, iar o zi mai târziu a fost arestat preventiv de Tribunalul Timiş.
   
Ulterior, Prefectura Arad a emis un ordin de suspendare a acestuia din funcţie.
   
Alături de Ioţcu, au fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Adrian Nedelciu, director executiv al Direcţiei Tehnice Investiţii din Consiliul Judeţean Arad, pentru trafic de influenţă, şi Alin Mircea Pătraşcu, administrator al unei societăţi comerciale la data faptelor, pentru două infracţiuni de cumpărare de influenţă.
  

×
Subiecte în articol: arest la domiciliu
Parteneri
Prognoza meteo actualizată pentru minivacanța de 1 mai și Paște
x close