Antena 3 CNN Actualitate Preşedintele Traian Băsescu va petrece sărbătorile de Paşte pe litoral

Preşedintele Traian Băsescu va petrece sărbătorile de Paşte pe litoral

Preşedintele Traian Băsescu va petrece sărbătorile de Paşte pe litoral
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    13 Apr 2012   •   19:21

Preşedintele Traian Băsescu va petrece sărbătorile de Paşte la malul mării. Şeful statului a ajuns în urmă cu puţin timp la vila de protocol de la Neptun. Cu această ocazie, măsurile de siguranţă în zonă au fost sporite. Arhiepiscopia Tomisului va oficia slujba de Înviere pe plaja Modern, pentru a permite cât mai multor persoane să asiste la ceremonialul Învierii Domnului.

Slujba va fi oficiată de Înalt Prea Sfinţitul Teodosie. În urmă cu un an, familia prezidenţială a sărbătorile pascale tot pe litoral. În noaptea de înviere lumina sfântă a fost adusă pe mare.

Arhiepiscopul Tomisului va fi sâmbătă dimineaţa, 14 aprilie, începând cu ora 8.30, la Capela Sfântul Ierarh Nicolae a Penitenciarului Poarta Albă, unde va săvârși Sfânta Liturghie pentru deţinuţi.

Seara, Înaltpreasfinţitul Teodosie va fi alături de enoriaşi la Constanţa. Utrenia (Slujba) Învierii va fi oficiată sâmbătă de arhiepiscopul Tomisului pe plaja Modern, începând cu ora 23.40. Credincioşii vor primi Sfânta Lumină adusă de la Ierusalim. La sfârşitul slujbei Învierii, ierarhul Tomisului va ţine un Cuvânt Pastoral.

Duminică, 15 aprilie, de la ora 12.00, Înaltpreasfințitul Teodosie va săvârşi slujba celei de-a doua Învieri la Catedrala Arhiepiscopală. În cadrul acestei slujbe, Sfânta Evanghelie va fi rostită în 12 limbi, după numărul Sfinților Apostoli.




×
Subiecte în articol: presedinte paste
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close