Antena 3 CNN Actualitate Preşedinţia a cerut buget mai mare pentru salarii, dar comisiile parlamentare nu au aprobat solicitarea

Preşedinţia a cerut buget mai mare pentru salarii, dar comisiile parlamentare nu au aprobat solicitarea

Preşedinţia a cerut buget mai mare pentru salarii, dar comisiile parlamentare nu au aprobat solicitarea
Sursa foto: Foto: goeasteurope.about.com
de S.T.    |    31 Ian 2013   •   10:53

Comisiile de buget-finanţe au avizat, joi, bugetul Administraţiei Prezidenţiale pe anul 2013 în forma propusă de Guvern, deşi reprezentanta Preşedinţiei, Andreia Iana, a arătat că suspendarea din 2012 a afectat bugetul de salarii, pentru aproape două luni nefiind achitate salariile celor destituiţi.

UPDATE 14:00- Administraţia prezidenţială precizează că nu a cerut un buget mai mare pentru salarii în comisiile parlamentare de buget-finanţe şi că a susţinut şi susţine în continuare varianta de buget propusă de Ministerul Finanţelor.
   
Andreia Iana, ordonator de credite pentru Administraţia Prezidenţială, a precizat la şedinţa comisiilor de buget-finanţe că bugetul Administraţiei Prezidenţiale în forma prezentată de Guvern este mai mic faţă de anul 2012 cu 4,5%, scrie Mediafax.
   
"Anul 2012 a avut acea procedură de suspendare care a afectat bugetul de salarii, pentru că oamenii au fost destituiţi, departamentele s-au diminuat. Deci, a fost o lună şi ceva de zile, două în care nu s-a putut, nu au fost salarii, nu s-au făcut cheltuieli. Şi să mai luăm în considerare faptul că, fiind o instituţie foarte mică, fiecare om îşi pune amprenta în faza de cheltuieli salariale. Fiecare om contează", a arătat Iana.
   
Ordonatorul de credite pentru Administraţia Prezidenţială a arătat că în luna iunie a fost o creştere salarială de 8% pe care instituţia a trebuit să şi-o acopere singură, deoarece nu a primit nicio creştere suplimentară în 2012, iar în 2013 trebuie acoperită creşterea de salarii de 7,4%, care afectează anul 2013.

Andreia Iana a menţionat că Administraţia Prezidenţială a solicitat un buget mai mare la salarii şi că varianta propusă de Ministerul de Finanţe acoperă "cheltuielile efectiv în plată la luna octombrie".
   
"Bugetul care e propus, noi am solicitat un buget mai mare la salarii, această variantă finală pe care a propus-o Ministerul Finanţelor acoperă cheltuielile efectiv în plată la luna octombrie. Acestea sunt salariile pe care noi le avem acum în buget", a precizat Andreia Iana.

Bugetul Administraţiei Prezidenţiale pe anul 2013 a fost adoptat de deputaţii şi senatorii din Comisiile de buget-finanţe cu 21 de voturi "pentru", patru voturi "împotrivă" şi o abţinere, în forma propusă de Guvern, nefiind aprobat niciun amendament.
   
Bugetul propus Administraţiei prezidenţiale pentru anul 2013 este de 26.009.000 lei, în timp ce pentru anul 2012 a avut un buget alocat de 27.256.000 lei, iar execuţia preliminată a fost de 22.457.000 lei.

×
Subiecte în articol: buget
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close